Gondolatok

Sokszor a formai hibák is tiszteletlenséget tükrözhetnek.

Mire megvilágosodnak a jelenségek, elmúlnak az indulatok, értelmezni tudjuk a helyzeteket, és feloldjuk a kényszeredettséget, a negatív gondolatokat, napok múlhatnak el.

Nap mint nap keményen dolgoztál, eszedbe sem jutott, hogy az utolsó pillanatra hagyjál feladatokat. Az utolsó napok már csak a pihenés napjai lehetnek a program előtt. – Míg ifjú az ember szétszórja az idejét, bőven van, megteheti, hogy az utolsó napon is munkálkodjon, mert valami miatt mindenféle más is belefért az idejébe… Miért-miért? Az ifjúság szárnyat ad. Az idősebb ember is szárnyalhat, de  ő más szférában repül. Biztosan tudja mi a célja. Miután a célt elérte, elemzi az eredményt, a dolgoknak megvannak a tanulságai. Ha előtte vagyunk egy programnak, akkor szánunk rá egy kis időt, hogy vizsgálódjunk, milyen vonzatai lehetnek együttműködésnek… - Hogyan lehetne jól együttműködni? Információcserével, megérlelt dolgokkal...

Integetett valakinek, és egy másik ember vette a lapot, visszaintett. Mindketten elégedettek lehettek. – Így a jó, nem gondolod?

Legszívesebben csak a leves levét kanalazná, de megeszi azt is, ami benne főtt.

Miért esik jól a köszönés? Ez egy olyan gesztus, amikor megtiszteli az egyik ember a másikat. Még akkor is jóleshet, ha csak lépcsőházi, utcai és egyéb ismerősök teszik ezt.

Az új és újabb felismerések arra ösztökélik az embert, hogy jobban megfontolja a döntéseit.

Ki és mivel van elfoglalva idősebb korában? Mindenki azzal foglalatoskodik, ami nem esik nehezére? Valószínű így van, hiszen már megteheti, ha az egészsége megengedi. Az ifjak pedig "tanulnak és vállalkoznak" mindaddig, amíg meg nem találják a helyüket?  Igen, lehetséges. A szülőknek nagy a felelősségük abban, hogy milyen példát mutatnak a gyerejknek. - Ha lehetnék lennék-e mai fiatal? Igen, lennék. Még akkor is, ha nyugdíjasként , most is ki tudom tölteni az időmet.