Gondolatok

A gondolatok vonzhatják az embert. Energiát adnak, ha közel állnak hozzánk. – Azonos hullámhosszon feltöltődhetünk.

Mire szoktattuk magunkat? Vaskos könyvek tömegét olvastam el gyerekkorom óta. Ötvenévesen, még nem volt számítógépem,

de ismerkedtem ezzel az eszközzel tanfolyamon, és észre sem vettem, hogy nem csak azt „nyomkodom”, amit kell, hanem mást is. Még a tanáromnak is gondot jelentett, hogy megtalálja a jelenség okát. Egy-egy gépi jelre nehezebben tudtam figyelni, mint a szövegre. – Vajon mi az oka annak, hogy a gyerekek nem szeretik a hosszabb szövegeket? Gyanítom, hogy éppen az, hogy egy-egy jelre, illetve egy-egy jel sokaságára figyelnek, ami nem azonos a  szöveggel. – Ha mindkét dolgot, a számítógépet és a szövegeket, meg a könyvet is olvassuk, használjuk, akkor fejlettebb lehet az agyunk, tágabb és színesebb lesz a világunk.

Ha az érdeklődés szikrája sincs benne, akkor nincsenek találkozások, nincs tevékenység, nincs olvasás, nincs filmnézés, azt is mondhatnám, hogy akkor semmi sincs.

Megint felzaklatta, hogy nem találta meg azt a masszív, világos színű, kétfüles, étkező asztalra helyezhető kosarat, amit rendezvényeken szokott használni, de van helyette egy idegen sokkal kisebb kosár, gyűrűs füllel,  sötétebb a színe, mint az övé volt. – Amint lehet, meg fog szabadulni ettől az idegen tárgytól is.