Gondolatok

Vannak gondolatok, amelyet idézhetünk másoktól. Magunkénak érezzük. Bennünk is megszülethetett volna, csak nem fogalmaztuk meg ilyen jól. „Soha semmi nem válik valóságossá mindaddig, míg meg nem tapasztaljuk.” (John Keats)

A gondolatokat szemezgetve

szereti olvasni. Vajon, mi marad meg a fejében, ha végigolvas több száz gondolatot? Csak az esetleges érzelmek, amelyet a könyv kiváltott, pedig milyen jó lenne, ha szellemi útmutató lehetne.

A férfi úgy bűvölte a számítógépet, mint a kígyóbűvölő a kígyót. Magához szelídítette, azt csinált vele, amit akart, engedelmeskedett neki. Lenyűgözött a gyorsasága, a látvány, amit alkotott a géppel. Szinte sétálhattam abban az épületben, amit tervezett. A férfiban megvolt a tudós, a művész, a mester szelleme, az életművész finom eleganciája és szelíd-türelmes természete. – Ilyen férfi nincs is! „Soha semmi nem válik valóságossá mindaddig, míg meg nem tapasztaljuk.” 

Jónéhány tanár kollégám pedagógus családból származott. Az egyiknek volt egy régi notesz nagyságú naplója, amelybe idézeteket, gondolatokat írt, amit mindig magánál hordott a táskájában. – Miért érdekes ez? A pedagógus pályán, magyartanárként, nem kis segítséget nyújt, ha egy-egy gondolat átsegít minket a holtponton.

Nem tudok szöveget módosítani a Facebook-on

Nem jól működik a Facebook... Nem tudok szöveget módosítani. Mi lehet az oka?

-

csurdu - Balogh Márta