Gondolatok

Nem a bolha csípte meg őt, hanem ő csípte meg a bolhát.

Aki a Duna mellett él, az azt is tudja, hogy milyen szerencsés?

Egy színekben gazdag élet idősebb korban olyan forrás, amelyből szívesen merít az ember,

Egy fiatal lánnyal beszélgettünk várakozás közben. Elmondtam neki egy helyzetet. Rendszeresen busszal közlekedem, sokszor járok a 44-es busszal is. Nem szaladtam át a busz előtt az úton, pedig megtehettem volna, hanem inkább intettem, hogy szeretnék utazni. Az „ismerős” sofőr pedig inkább úgy tett, mintha észre sem vett volna és otthagyott, ahol álltam. – Az emberség, a segítőkészség hiányzott – mondta a lány.

Ha tiszta szívből készültél valamire és nem úgy sikerült  a dolog, ahogy elképzelted, nem szabad elkeseredned, hiszen nem csak rajtad múlt.

"A gondolataink az érdeklődési témáink által kiépített utakon járnak, és szinte csak ezeken az utakon. Így bizony nem beszélhetünk a szellem szabadságáról. Ezért mondom azt, hogy döntsük le a korlátokat! Az érdeklődési körünk által sunyi módon kiépített korlátokat végre döntsük le, és nyissunk olyan területek felé, amelyek eddig egyáltalán nem érdekeltek minket. Azt vesszük majd észre, hogy új dimenziók nyílnak szellemünk végtelent befogadó horizontján, s ezzel új lehetőségek is jelentkeznek a sorsunkban, hiszen az új témák felfrissítik az energia - rendszerünket, az auránkat, s így azok már képesek oly dolgok behívására, bevonzására, amelyekről eddig álmodni sem mertünk."  (B. T.)