Gondolatok

Mi az, ami szárnyakat ad? Ami nemcsak fogva tart, föl is emel.

A fény útján jársz? Akkor az ördög hiába incselkedik.

Milyen a föld? Idomul hozzád, ha értően, szívből nyúlsz hozzá. Engedi magát megművelni. Kivirágzik.

Most már mindig ez lesz? Már negyedik közvetlen szomszédom költözött el. Az újak mindig fúrnak-faragnak, felújítanak, majd néhány hónap múlva elköltöznek. Aki marad, az is megteheti, hogy folyamatosan felújít, mégpedig az ágyam melletti falat kalapálja-kopácsolja napok óta, közvetlenül ott, ahol rendszerint tartózkodom.

Hogyan hat a személyiségedre, ha túléltél egy traumát? Ha nem zavarnak meg folyamatosan csalódások, akkor képes vagy olyan gyorsan felépíteni magadat, ahogy ezt az állapotod engedi. Ha pedig folyamatosan csalódások érnek, nehezebb ez a folyamat. – Minden azon múlik, hogy mivel foglalkozol többet, a bánattal vagy a feladatokkal.

Az élet mintázata sokféle. Nem azon múlik, hogy kinek mi tetszik? Azon is múlhat. Megélhetjük azt, hogy a célunk, az álmunk valóra válik? Igen, ha a vágyott álom, a vágyott cél képe erősen kirajzolódik a fejünkben, a gondolatainkat irányítja, a tevékenységünket motiválja. Miért mondjuk az élettörténetekre, hogy ez csak mese? Minden élettörténet mese? Igen, ha mesélünk róla. A valóságba szőtt képzelet? Igen, ha fantáziát látunk benne. Milyen életet élünk? Rajtunk is múlik.  – Mindaz, ami bennünk van, ami körülvesz az élet mintázata. 

Számtalan ellentmondás van az életünkben, főleg az egészséggel kapcsolatban. Amíg nem tudunk valaminek a kockázatáról, bátran túlmegyünk rajta. Ha már tudjuk, hogy milyen kockázattal jár valami, félünk tőle. Akkor mi a jó, tudni vagy nem tudni?

Biztosan van nagyobb bosszúság annál, hogyha olvasni akarsz és nem hagyják a reklámok vagy egyebek, mégis mérgelődöm, mert nem tudom kielégíteni a kíváncsiságomat, mivel lezárom a lapot, nincs türelmem a hívatlan hivatkozásokhoz. (NET)