Gondolatok

Mondhatom: még mindig hálás vagyok azért, mert az életem része vagy.

Vajon, milyen messze vagy a célodtól? Te jobban látod. Hinni akarok abban, hogy arra az útra léptél, amelyen eléred azt.

Hogyan lehet az, hogy a másik ember, már a megjelenésével is elnyomhat téged?

Milyen gondolatok tetszenek? Amelyek általánosak és úgy érzem, akár rólam szólhatnának vagy éppen bennem is megfogalmazódhatott volna, szinte magaménak érzem.

Ki ő? Egy ember, egy nő. Huszonhárom éves. Teremtő lélek. Korban ifjú, tudásban öreg. Hogy mondhatsz ilyet? Egy tudós hölgyről van szó, aki jól érzi magát alkotóként, kutatóként… Ezer szállal kötődik a tudományokhoz, a művészetekhez… A temérdek szál nem köti gúzsba? Attól függ, hogy mennyire rugalmas az a szál, érzékei halmazában szinte el is tűnnek. A megismerés, a kíváncsiság, a szenvedély mindenhatósága van benne, a kötés-oldás, a szárnyalásra való képesség. Szabadon szárnyal, éli a világát, hajtja a szenvedélye. A megismerés-felismerés sokféle eszköze már a kezében van.  Mire vágyik? Arra, hogy jót adjon. Maga irányíthassa az életét. Ismerjék el… – Vajon, valóban felfedezik, támogatják, menedzselik?

Sokszor nem a pillanatnyi helyzet az, ami megrázza az embert, hanem az, ahogyan évek múlva beszél róla egy olyan valaki, akitől ilyesmit nem vártál.

Számtalan olyan helyzet fordul elő, amely nem számol azzal, hogy mi az, ami mindenkire vonatkozhat, fontos lehet, és mi az, ami csak egy-egy személyre tartozik.... 

Miért hibáztam veled kapcsolatban? Úgy dolgoztam veled, hogy eszembe sem jutott, hogy ifjan nem tudhatod azt, amit én, pedig valóban mást tudsz.

Kiemelem a szövegből

A temérdek szál nem köti gúzsba? Attól függ, hogy mennyire rugalmas az a szál. Érzékei halmazában szinte el is tűnnek. A megismerés, a kíváncsiság, a szenvedély mindenhatósága van benne, a kötés-oldás, a szárnyalásra való képesség.

-

csurdu - Balogh Márta