Gondolatok

Hiperérzékeny, és szenvedélyes megfigyelő, minden érzékével nyitott a világra. – Összeszedettség és érthetőség jellemzi az írásait. – A feszültséggubancokat, azokat az „ütéseket”, amelyeket a világra nyitott ember kintről kap

– poétikai fortélyokkal és különböző tónusokban rezgő iróniával letisztázza. - Néhány vonással, de annál szemléletesebben ábrázol karaktert, állapotot és szituációt. (Egy hozzám közelálló, művelt, fiatal édesanyától kértem három mondatot a könyvemről.)

A líra általában közelebb  állhat az emberhez, mint a próza… A könyvem lírai betétei feloldják vagy terhelik a szövegkörnyezetet. Érzelmeink megerősödhetnek. 

A szülőktől kapott bármiféle dolog olyan lélekdarabbá szentesül, amit csak olyan ember érzékel, akinek mindig is nagyon fontos volt az édesanyja, az édesapja.

Nincs olyan ember, aki ne szenvedne a saját hibái, hülyeségei miatt, ha mégis lenne ilyen, az mentálisan már beteg. Azért születik az a sok terápia, agykontroll program és egyebek, amelyek segíthetik az embert abban, hogy feloldja a belső-külső ellentmondásait.

Minden ember fél, tart dolgoktól, ha pedig szembesülni tud az igazsággal, az jó, azonosulni tud azzal, akkor megrázza magát és mindaddig jól él, amíg újabb fenyegetettséggel nem találkozik. 

Ha nem érted el a munkáddal azt, amit akartál, felzaklathat, de nem szabad hagyni, hogy rád telepedjen a csalódás. Veszteséget élünk meg, de ami még a miénk, meg amit megteremtünk, az boldogíthat. Érthetők a félelmek, mégis meg kell tanulni elengedni azokat, és szembesüljünk azzal, ami jó hatással van rá, hiszen tudunk helyet változtatni…

Ha „eljutunk” egy bemutatóra, ha készülünk egy interjúra, akkor számtalan „ajtót” nyitunk-zárunk, mire azt érezzük, hogy megérkeztünk.

Szente Tünde újságírónak van egy sorozata a Dunaújvárosi Hírlapban az „Eszterlánc.” A mai (szombati) Dunaújvárosi Hírlapban újabb írása jelent meg: a "Csillagsors az övé". Zsibiről, (a barátságról) aki  (ami) tovább élhet a szívünkben. - Ha képesek vagyunk különösen megtisztelni valamilyen formában a kitűnő kortársainkat, az minket is gazdagabbá tehet.