Gondolatok

Minden lehetőség más, ahogy a pillanat is sokféle. Ha nem éltünk egy lehetőséggel, ugyanaz már nem térhet vissza? Valószínű, hogy így van, mozgásban élünk, minden változik. Igazán: "kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba"

- Hérakleitosz mondta. „Tehát az a fontos, hogy felismerjem a változást és a kapcsolatunk is ennek megfelelően változzon. Ott látom a bajok gyökerét, amikor az egyik változik, de a másik még mindig a régi ő-t látja benne...” (T. B.)

Az a több részes Indiana Jones film, amire én emlékszem, gyermekkortól kíséri őt végig a teljes életen. Olyan kultúrát és személyiségfejlődést mutat be, amit szívesen néznék meg újra, de nem találtam meg a NET-en, pedig évekkel ezelőtt egyből előjött.

Sokszor mérgelődünk mások miatt, és közben nem tudunk figyelni arra, ami velünk kapcsolatos.

Az apa és a fiú konfliktusa egyiknek sem olyan könnyű, mint ahogy ezt gondolnánk. Előfordulhat, hogy csak az utolsó életszakaszban sikerül közelebb kerülniük egymáshoz. Természetesen lehet konfliktus anya és lánya között is…

Mit él meg a gyerek, ha javító intézetbe adják? Megéli, hogy nem bíznak benne, elfordulhat a szeretteitől. Az is lehet, hogy egész életében deviáns, nehezen kezelhető ember lesz…

A fiú elszakadt a családjától, sikeres lett a hivatásában, de a magatartása sokaknak nem tetszett. Az édesanyja temetésére ment csak haza. Kiderült, hogy a családja nála nélkül nem boldogul, otthon maradt, hogy segíthessen. A sors úgy hozta, hogy megtalálta az igazságot, az igazi útját. Megszelídült, azt is mondhatnám, hogy bölcs ember lett belőle.

Egy teljes élet példája sosincs hiába.

Van, amikor több ember találja ki ugyanazt, pedig semmi közük sincs egymáshoz.