Gondolatok

Ha angyal is él a családban, utódot nevel magának, lehet az fiú, lehet az lány, angyal léte valóság.

Jóban vagy magaddal? Hogy állsz magaddal? Egyszerű kérdések ezek, de nagyon lényeges, az önbizalom,

az önbecsülés. A szeretet energiái is akkor fognak körül, ha örülni tudsz annak, amit képes vagy pozitívan felfogni, még akkor is, ha a negatív felismerések is tolakodnak a gondolataidba, amit nyomban el is engedsz. – Csak magadat tudod kézben tartani, ha megérted, megteszed.

Érzelmileg megérinthet, ha valaki olyan új arcát mutatja meg, amit eddig nem ismertél. Minden azon múlik, hogy a szavainkkal, tetteinkkel rokonszenvet vagy ellenszenvet ébresztünk a másik emberben.

A felhős égen is kerestem a napot. Eszembe sem jutott, hogy hiábavaló.

Ha bevalljuk, ha nem, az egyik örömforrás lehet, ha olyat eszünk, amit szeretünk. Nem véletlenül születik az a rengeteg szakácskönyv, cukrászkönyv… Az étkezésre nem mindig fordítunk megfelelő gondot, sokan hajlamosak vagyunk megfeledkezni a mértékről, pedig az egyik legfontosabb alapja az egészségnek. Lehet, hogy ötvenöt éves korig annyit ehetünk, amennyit akarunk (vagyunk ilyenek jónéhányan), de utána már jobban kellene figyelnünk az étkek, az ennivaló minőségére és mennyiségére, valamint mindarra, ami az étkezéssel jár.  . – Ha már meghíztunk, nehéz lefogyni.

Nem akartam hinni a fülemnek, olyan megható volt a szöveg, amit hallottam. Talán ezért is jó a Karácsony, megpróbáljuk a jó oldalunkat mutatni, és feltöltődünk érzelmeinkkel, ha képesek vagyunk „viselkedni.” 

 

Önművelés, önfejlesztés...

– Csak magadat tudod kézben tartani, ha megérted, megteszed.

 

Pozitív vagy negatív gondolkodású, beállítottságú vagy?

-

csurdu - Balogh Márta