Gondolatok

Tudjuk, ha a lélek törik, a test is törhet, de fordítva is igaz lehet.  Ha a test törik, a lélek is törhet.

Változtass rajta, ha nem tetszik! – szokták mondani. Az ember csak úgy tud elindulni,

ha megtermeli magának azokat az energiákat, amelyek mozgásra-változásra késztetik.

Az érzelmek motiválják az embert. Lehet, hogy azt mondjuk valamire, hogy kényszerből tesszük, de benne van a szeretet is. A kényszert szeretet nélkül nem biztos, hogy el tudnánk viselni. Azért írja a szakirodalom, ha már gyakorlottá válsz valamiben, meg is szeretheted…

Ha közlekedési baleset történik, az már önmagában is trauma. Ha mellé társulnak csalódások, az hátráltatja a felépülést, a gyógyulást.

Megszületett a második gyermek. A csecsemő szépen fejlődik, sokat alszik, szeret enni. Kell ennél nagyobb boldogság egy családban?!

Meglepett, hogy a középkorú hölgynek az asztalnál minden megmozdulása, tevékenysége zajos volt. Vajon történt vele valami, ami feldúlta? Az is előfordulhat, hogy ilyen a természete: fel akarja hívni magára a figyelmet, csapkodó…

Egyszerű kijelentés volt, mégis megjegyeztem, hogy egy kisgyerek azt mondja: úgy szereti a testvérét, mint az anyukáját vagy az apukáját.

Ki mond igazat? Akiben még megbízol.

Sikerült olyan érettségi fokot elérni, hogy mind a férfi, mind a nő képessé vált arra, hogy érzelmileg-tudatilag kötődjenek egymáshoz. Erre már lehet jó kapcsolatot építeni.