Gondolatok

A rafináltság, a hazugság már annyira beleivódott a gondolkodásába, hogy már meg sem tudja különböztetni, hogy mi a valóság és mi az álság.

A szinte felfoghatatlan, érthetetlen dolgok kétkedést, bizonytalanságot, bánatot okoznak, és az is lehet, hogy traumaként élheti meg az ember.

A jelenségek elemzése, összefoglalása mindig továbbgondolás eredménye, ami természetes, hiszen az ember azt is meg akarja érteni, ami szinte felfoghatatlan a tárgyias világában.

Ha lát és hall valamit, azt egy az egyben érti-veszi, nem néz a dolgok mögé, hanem olyat tesz, amit meg is bánhat.

Könnyebb megsértődni, felvágósdit játszani, mint elgondolkodni azon, hogy hogyan tegyük jóvá azt, amit elrontottunk.

Föl sem fogta, hogy amit ő árulásnak vélt, az ő védelmét szolgálta. A kapott ajándék pedig rontott az állapotán.

Azért nem tesszük másként, mert eszünkbe sem jut, hogy másként is lehetne, ha pedig valami eszünkbe jutna, elvetjük.

Ha nem fejted ki a másság mibenlétét, idegesíthet a szó. Mások vagyunk: leéltünk hatvanhárom évet úgy, hogy szoros volt a kapcsolatunk, segítettük egymást, azt éreztem, hogy összetartozunk.

Vannak, akik idegesebbek, érzékenyebbek, stresszes állapotba kerülhetnek az orvosi váróban, ezért a vérnyomásuk felmegy, magasabb lesz. Vannak helyzetek, amelyek megbetegíthetik az embert, ha nem tud felkészülni rá. Ezt a vérnyomás értéket érdemes tényként venni és tárolni? Lehet. – Nyugodt, megfelelő állapotban nincs magas vérnyomás. Az is igaz, hogy a nyugalmat maga az ember teremti meg magának, ha képes rá.