Gondolatok

Esett az eső, beálltunk a buszmegállóba. Egy ismeretlen, korombeli asszony  szatyrából egy fehér kiskutya  kikandikált, üde színfoltja a sötétségnek. Ösztönösen simogattam a nedves kiskutyát, aki még az esőben is képes volt

kíváncsiskodni. A gazdájával pedig róla beszélgettünk. Jó látni ilyen összetartozást, barátságot. Meg is feledkeztünk az esőről, csak sietve mentünk hazafelé.

Ha megöregedtünk és nincs gyakorlatunk az új eszközök használatában, nem tudunk rá vigyázni, még akkor sem, ha akarunk…

Egész délelőtt fúrtak a szomszédban, igyekeztem nem figyelni rá, de nem mindig sikerült. Érezni-érzékelni lehetett, hogy a használó nem birtokolja biztos kézzel az eszközt, és időnként nyekergett a fúró, nem volt szabályos hangja.

Két járókanna megy egymás mellett, az egyik tele van, a másik üres. A tele kanna már alig bírja magát, és arra kéri a másikat, hadd töltsön át neki valamicskét. Az üres kanna rááll a dologra és jól megszívja magát. – Mi lett volna, ha a tele kanna nem szól az üreshez, eldől és szétfolyik? Vagy éppen süket az üres, vagy nem is akar magába önteni semmit? A lényeg az, hogy létrejött a kapcsolat. Most már mindketten egyformán érzik a terhet, és egyik sincs túlterhelve.

Az is előfordulhat, hogy az előállott helyzet oka nem az, amire gondolsz, hanem csak ebbe kapaszkodnak, hogy elrejtsék azt, ami sokkal sokkolóbb. 

Lehet, hogy fáj ez a helyzet, veszteséget élsz meg, mégse hagyd el magad, hiszen van még feladatod, amit jól kell megoldanod. Az energiák megerősödnek ezáltal,ha megéled a jó hatásokat, és egy kicsit megelégedsz azzal, amire képes vagy.

Ha az ember képes a humorra, érdeklődik sok minden iránt, befogadja mások gondolatait is, képes elemezni helyzeteket, megtesz mindent, ami tőle telik, akkor semmi sincs hiába. „Az élet él és élni akar.”

Az egyik idős barátnőm mesélte, hogy találkozott velem kiskoromban, illetve egy ünnepségen, társaságban voltunk. Energiagombóc voltam, pillanatok alatt eltűntem, csak a hangomat lehetett hallani messziről. Elege lehetett anyukámnak, de a két bátyám mindig ott volt a nyomomban, nem lehetett semmi bajom.

Milyen felfogásban élsz? Ha egy gesztust bántónak látsz, negatív vagy, ha pedig ugyanazt viccesnek veszed, pozitívan gondolkodsz. Csak akkor lehet ez igaz, ha nem csak mondod, hanem tényleg érzed a helyzet humorát, és ez a felfogásod lényege. – Mondhatná valaki, hogy a gesztusokat könnyen felfoghatjuk humorosnak, de mi van a komolyabb helyzetekkel? Gondoljunk csak a humoristákra, ők boldogultak bármilyen helyzettel…

Egy egyetemi professzor csak nyerhet azzal, ha a tanítványai között vannak olyan egyének, akik szenvedélyesek és alkotó emberek, de a fordítottja is igaz, hogy az egyetemista is akkor szerencsésebb, ha a professzorok között vannak tehetséges és tudós emberek. A tudás úgy az igazi, ha boldogulunk vele. Az ismereteket feldolgozzuk, adjuk is, kapjuk is. A megosztás létezik.