Gondolatok

Az anya elbúcsúzott a kisfiától. Megígérte neki, hogy az angyal apa érte jön. Ajándékba adott neki egy zenés kazettát. A gyermeket elrabolták, és a galaxisban nevelték fel, ahol az Űrlord nevet is kiérdemelte, meg a galaxis őrzője-védője lett,

mégpedig néhány barátjával. Annak ellenére, hogy a galaxisban a Fosztogatók között élt, emberi érzései megelevenednek, sőt még egy űrlány miatt is. Eljött az az idő, amikor találkozott isteni apjával, bár ne tette volna. Jobb lett volna, ha sosem ismeri meg.  Az apa semmi mással nem törődött, csak azzal,hogy megnövelje a hatalmát, és az egész világegyetemet birtokolni akarta, ebbe vonta volna bele a fiát is. Peter Quill, a felnőtt férfi átlátott rajta, szembeszállt istenördög apjával. A barátai segítségével harcolt az ádáz apja ellen, aki már-már győzött a galaxis őrzői ellen, amikor a nevelőapa feláldozta magát Peterért és a világért. Győztek az őrzők, újra hősök lettek, és a nevelőapa is, akit halhatatlanként, nagy tisztességgel búcsúztattak el a galaxisban, az univerzumban, a kozmoszban. – A nevelőapa élete utolsó epizódjával is bebizonyította, hogy igazi apja volt a fiúnak.  (Amerikai sci-fi akciófilm: A galaxis őrzői 1.2.)

Mindkét filmben a képi-technikai megoldások bravúrosak. A fantázialények sokasága él a kozmoszban. Sokkal bonyolultabb a film annál, hogy csak érzelmekről írjak, most mégis csak ez érintett meg jobban.

Vajon, hány olyan fiatal van, aki kézben tartja a saját sorsát és tartásuk is van? Próbálkozásaik merre vezetnek? Mit tesznek, ha lehetőség adódik, megragadják vagy elkerülik? Számtalan kérdés merül fel bennem, hiszen nagy a család, sok a fiatal, és nem mindegy, hogy hogyan boldogulnak az életben.

Van, aki észre sem veszi, hogy csalódást okozott, de ennek az ellenkezője is igaz lehet, sőt még az is előfordulhat, hogy tudatosan okoz kellemetlenséget…

Ha hagyjátok elveszni azokat az élményeket-érzelmeket, amelyek gyermekkorban tápláltak benneteket, szegényebbek lesztek.  Bármilyen feddést kaptatok azóta, mégis a jót érdemes megőrizni.

A galaxis őrzői 1. filmről

A galaxis őrzői 1. filmről leírást írtam, most pedig csak néhány gondolatot fogalmaztam meg az érzelmekről és a hősiességről a két film kapcsán.

A galaxis őrzői + csurdu 

ha beírja  Google Keresőjébe előjön a filmleírás, mégpedig a hivatkozások listájában kereshetjük.

-

csurdu - Balogh Márta