Gondolatok

Milyen ez a lány? Fiatalka, gyors mozgású, ügyes kezű, képes párkapcsolatra, állatvédő, egyetemet végzett, tudós-művész fajta, sokoldalú, alkotó ember, nagyon művelt… Vajon, hogyan találja meg a helyét a világban?

Aki ifjú korában kinő a környezetéből, többet tud az átlagnál, az kirekesztődik, "különc" lesz? Nem biztos, ha a személyes varázsát megerősíti, kapcsolatokat épít, jó ismerősöket gyűjt, és képes figyelmes és kedves lenni másokhoz.

Nehéz akkor a szépre, jóra gondolni, ha nincs tisztelet, ha csalódunk az emberekben, meglopnak, betörnek az otthonunkba, kirabolnak, becsapnak, elárulnak… Pozitív gondolat csak úgy jöhet, ha el tudod engedni a rossz tapasztalatokat, és megteremted a jó dolgok feltételeit. Mi lehet jó? Mindazon tevékenység, amelyek szükségesek az élethez; minden olyan helyzet, lehetőség, program, amit te teremtesz meg; és még az is, amerre az energiád, az utad visz.

Tudsz olyat teremteni, amivel jótékonyan hatsz a környezetedre?

Nem szerethetünk egyformán mindenkit. A köszönés és az általánosan elfogadott emberi viselkedés viszont mindig elvárható. Olyan visszatetsző dolog, ha mi nem vagyunk képesek megformálni az életszerepünket, és ezért a másikra haragszunk, aki kifejezte nemtetszését. Vannak feladatok, amelyek bizonyos életszerepekkel járnak, amit nem oszthatunk másra, mert önként, dalolva magunk vállaltuk anno ezt a szerepet.

Most azt az időt éljük, hogy aki ki akar szállni a kapcsolatból, az menjen, aki pedig jó hatással van rád, az maradjon veled!

Hogy lesz egy inkább befelé forduló emberből kifelé forduló, vagy éppen ennek a fordítottja? Az életünk során többször változhatunk. – Mit veszek észre magamon a mai időmben? Ha sétálok az utcán, jobban észreveszek mindenféle jelenséget, mint bármikor korábban.