Gondolatok

Ha valami úgy történik meg, ahogy annak lennie kell, akkor az jótékony hatással van ránk.

Felnőtteknek szóló mese a Trónok harca, amely fantasy-regény. Két halhatatlan főszereplője van, mégpedig a tűzálló, sárkányanya Daenerys,

aki nem ég el a tűzben, és a halált álló Havas Jon, aki nem hal meg holtában, felélesztik, hogy beteljesítse küldetését.

Amiben, akiben igazán hiszel, azt meg is tudod tartani?

Az ellentmondások arra jók, hogy szembesüljünk a problémákkal és a megoldásokat szorgalmazzuk.

Mindenféle csalódás új meg új negatív felismerést hoz, de az nem jelenti azt, hogy elforduljunk a világtól, az emberektől.

Férfi szemmel a tárgyak, a tevékenység, teremtés a legfontosabb, női szemmel pedig a személyek, az érzelmek, a kommunikáció az elsődleges. Az apaság és az anyaság olyan "szerep", ami személyfüggő. (Könyv: Agyszex)

A férfi nem szereti, ha szembesül azzal, hogy a nő elemzi őt, a lelkiségét, Eltávolodik attól a nőtől, aki zavarba hozza. Nem biztos, hogy minden esetben igaz.

Tudjuk, hogy a nőnek egyszerre több dologra irányul a figyelme, bonyolult rendszereket képes feltérképezni, jó idegsebész lehetne, mégsem jut el oda… A férfi meg a nő is lehet: tudós, író, költő, művész, zenész, pedagógus, pszichológus, szociológus, nyelvész…