Gondolatok

Hogy szeresselek, ha te nem szeretsz? Ez nem ilyen egyszerű! A szeretetet a szülői házból hozzuk, születésünk óta tanuljuk. A szeretet szeretetből fakad, abból tud táplálkozni, feltöltődni. Az emberszeretetet a családból hozzuk vagy

a szeretetteljes kapcsolatokból. Akkor is szerethetünk valakit, ha csak az utcáról ismerjük… A gyűlölet szeretetvesztésből fakad. A féltékenység pedig az érzelmi állapotunk gyengeségéből, bizonytalanságából. 

Ki tudja utánozni a pozitív példát, akinek megvannak erre az adottságai, felfogja és felépíti magát.

Olyan ember akar rád pirítani, akinek ehhez nincs joga, érdemtelen rá.

Mire felfogják valaminek az áldásos hatását, már le is maradnak róla?

A hétköznapokban nem kell olyan ember ellen összefogni, aki akaratlanul hibázott és megadja magát…

Nem lehet elégszer ismételni, hogy felejtsd el a negatív helyzetet! A pozitívokat találd ki, hogy meg tudd teremteni, hiszen azt vonzod, amire rágondolsz. Találj ki jó megoldásokat, „programokat” a mindennapokra!

Mindig gondolj arra, ha bántottak, hogy nem biztos, hogy veled van a gond, hanem azzal, aki nem bír magával és rád rakja a terhét.

Ki vagy te, az vagy te, amit meg tudsz mutatni magadból?

Maga sem értette, hogy miért éppen most kérdezett rá egy ismeretség eredőjére, ami már régóta megvolt, és sosem volt szükség arra, hogy tudjuk a választ, hiszen működött a kapcsolat az emberek között. Ha feleslegesen firtatjuk a dolgokat, csak összezavarjuk az érzelmeket. Elveszíthetünk valamit, amit a szüleink hagytak ránk és természetes volt. 

Nem kell mindent tudni ott, ahol az érzelmek megtartása legalább olyan fontos.

Aki találékony az nem dobál ki maradék anyagokat, az hasznosítja, újdonságot teremt belőle.