Gondolatok

Mire számítottam? Arra, hogy készen állsz.

„A tudás alapvető emberi jog.” (NET)

A tudományokban lehet fehér folt, amit még nem ismertünk meg. Az ismeretlen pedig rejtély, titok marad, amíg fényre nem derül.

Vannak ellentmondások a tudással kapcsolatban, mégpedig akkor, amikor a tudás gátolja az érzelmek gazdagságát, kibontakozását. 

Vegyes érzelmeim vannak „A kör” című filmmel kapcsolatban. Olyan ideát közvetít, amelyet számtalan ponton meg lehet torpedózni. - Mae akkor figyel jobban arra, hogy mit tesz, ha ellenőrzik. Fontos a felelősség, minden embertől elvárható lenne. Egyetértek. - Mae nagyon fiatal ahhoz, hogy lássa, milyen buktatói vannak a globalizációnak. - Minden ember legyen a „Kör” tagja? Legyél tagja, ez a legjobb! Ez szabad választás lenne?  - Az átláthatóság? A szülők is visszamondják. - Megdöbbentett, hogy a tömeg és a vezető nem fogadta el, hogy Mae nem akarja, hogy a barátját "zaklassák." Tragédia lett belőle. Mae feloldotta magában a fájdalmat és tovább dolgozott ugyanott. - Tudjuk, hogy komoly felismerés, hogy az embereket meg kell ismerni...  - Mit jelentene, ha az emberek átláthatók lennének? Hazugság nélküli életet.

A fiatalokra általában jellemző, hogy szeretnek tömegben létezni, mégpedig  utcán, intézményekben, munkahelyen. rendezvényeken... 

Amíg az érzelmek erősek, addig tart a kapcsolat, még akkor is, ha egyre több másságot fedezünk fel a másikban, mégpedig ahhoz képest, ahogy kezdődött a viszony.

Annál nincs nagyobb büszkeség és öröm, ha a gyerekeink is megtalálják a helyüket a világban.

Minden jó megerősítés fontos lehet... Még egy vicces játékhoz is kell a bátorság? Hülye vagy? – tette fel a kérdést. Klikkelve jelentkeztem. Nem vag y hülye – ezt a választ kaptam. Mi van akkor, ha hülye vagyok? Akkor az is hülye lehet, aki kitalálta ezt a játékot, és nevethetek rajta is.

Szólunk egymáshoz, ha tudunk. Hogyne tudnánk!? A beszéd a legegyszerűbb dolog, pedig előfordulhat, hogy az ember inkább befelé fordul vagy magába roskad.