Gondolatok

A hibázás és a bűnözés nem szinonimák.

Hagyjuk, hogy a hősök kikopjanak az életünkből?

Aki melletted él, az én vagyok?

Nem lehetsz elesett, ha melletted állnak?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az a javaslat nem talál gazdára a közösségekben, amelyek folyamatos figyelmet igényelnek, és mindenkinek részt kellene vennie benne. Az a meglátásom, hogy munka nélkül nincs eredmény.

A tudós egy életen át a szenvedélyének hódolhat. Ott él és ott hal meg, ahol a megvannak a kutatásának a feltételei. 

Milyenek vagyunk, és hogyan viselkedünk? Fontos jelenségek lehetnek, hogy mit engedünk meg magunknak és másoknak. 

A fiatalokra általában jellemző, hogy szeretnek tömegben létezni, mégpedig  utcán, intézményekben, munkahelyen. rendezvényeken... Én is nagyon szerettem Budapestre járni ifjúkorban és még utána is.

Kötődés ahhoz a helyhez, ahol születtünk, a legtermészetesebb érzés. Természetesen az a közösség is táplálja, aki ott lakik. Ez nem jelenti azt, hogy nem ismerkedhetünk meg több olyan élettérrel, ami szintén fontos lehet az életünkben, sőt talán ajánlatos is lenne.

Utazók (Passengers, 2017.) "Csodálatos a jövő. Az Avalon nevű űrhajó 5259 utassal a fedélzetén 120 éven át siklik elegánsan távoli célja felé, ahol az érkezők majd új életet kezdhetnek. Addig pedig a vele utazók biztonságosan lefagyasztva alusszák kiro-álmukat, és új otthonukban frissen, fiatalon ébredhetnek fel. Elvileg.
A programba hiba csúszik, kiolvaszt két hibernációs ágyat, és két embert felébreszt. Jim (Chris Pratt) és Aurora (Jennifer Lawrence) maga sem tudja, miért és hogyan, egy hatalmas, néma űrhajó fedélzetén találja magát - és még 90 év van hátra, míg elérik úti céljukat. 
Olyanok, mint két hajótörött, a lakatlan szigeten. De segítségben nem is reménykedhetnek. Saját erejükből próbálják megoldani a helyzetet, ám egyre újabb nehézségekbe és rejtélyekbe ütköznek.  -  Ha életben akarnak maradni, meg kell érteniük, mi történt velük... (NET)

 

Hogyan és meddig bírja Chris az egyedüllétet a luxus űrhajón? Szenved tőle, és egy év után felébreszt egy nőt a hibernációs ágyból.

Mikor romlik meg köztük a kapcsolat? A nő, Aurora megtudja, hogy Chris ébresztette fel, megszakítja vele a kapcsolatot.

Mi történik az űrhajóval? Egyre több a meghibásodás.

Mit tesz a két fiatal? Kénytelenek összefogni, hogy közösen szembe tudjanak szállni a veszéllyel. Az érzelmek megerősödnek, védik egymást minden eszközzel…

Kiderült, hogy sem a férfi, sem a nő, tehát egyik sem  képes egyedül lenni, egyedül élni az űrhajón. 

Olyan embereket is támogattál, akikben nem volt hála? Ne várj hálát! A hálát is tanulni kell…

Magyar nyelv, Te csodás!

„Mesebeli árva gyermek a magyar nyelv. Még az ág is húzza. Pedig gyönyörű tartományai vannak. A legszebb országon húzódnak folyamai. A vadmadarak, csillagos égboltozat alatt lakó pásztorok és rajongó költők vigyáztak ez árva gyermek lépéseire, amíg járni tanult. Néha eldugdosták, mint a bujdosó kurucot vagy honvédet. Szőlőhegyek borházaiban, kollégiumok üres padlásain, a bedőlt pusztai kutak felett szárnyaló szél zúgásában élt."

/Krúdy Gyula/ 

(M.S.=FaceBook)

-

csurdu - Balogh Márta