Gondolatok

Volt, aki azt mondta: Nem akarok úgy járni, mint a Zsuzsi, aki megismert egy fiút, és elment vele a nagyvilágba.

"13 óra: Bengázi titkos katonái /13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi/. amerikai akciófilm, 2016. 18 éven aluliak számára nem ajánlott." Mi történt Líbiában 2012. szeptember 11-én? Terroristák támadták meg az Egyesült Államok kihelyezett diplomáciai létesítményét, és az éppen ott tartózkodó amerikai nagykövetet. Hitelesen ábrázolt történet. Olyan amerikai, válogatott katonákról van szó, akik többet tudnak és tesznek, mint az átlagemberek, amire szükség is van a háborús övezetben. Hogyan állt helyt néhány amerikai katona? Kevesen élték túl az eseményeket. A líbiai nép bocsánatot kér az események miatt, gyertyát gyújt az elesett amerikaiakért, katonákért és a nagykövetért.

Angol nyelven több információ van?

Új könyvem: Szilánkok. Mit sugallnak az írások? Olyasmiket, ami az emberre jótékonyan hathat.

A férfi arról beszélt, hogy egy nő, tette teljessé az életét. Miről nyilatkozott egy nő? A férfiról, akit szeret, aki viszont szereti őt. Biztos, hogy ez az élet egyik alapja? Igen, ezt igazolja a legtöbb vallomás. 

Mi a boldogulás alapja? Mire neveljünk? A tevékenységre, a szeretet művészetére, tudás megszerzésére, életszeretetre, könyvszeretetre és a „természetes” viselkedésre... Ha valakire azt mondjuk, hogy deviáns, attól az még lehet abban az életszakaszában természetes, valami miatt kiegyensúlyozatlan…

Sam Deresbe megy Fellegvárból, szinte menekül. Felkeresi Bran-t. Elmondja, hogy segíteni akar Jonnak, a mások elleni harc megszervezésében. Bran pedig közli, hogy ő a háromszemű holló. Sam elámul, szinte csak nyikkanni tud, hangzörejek jönnek belőle. Nagy nehezen összeszedi magát és bevallja: sejtelme sincs mit jelent, hogyha valaki háromszemű holló. Bran a lények lénye lett, aki mindent lát a múltból és a jelenből, bárhol is történt vagy történik a világban. Hollót kapott Jontól, hogy Daenerys Targaryen-nel a hajóval hamarosan megérkeznek. Sam közli, hogy Jon Reagan Targaryen fattya és nem Starké. Sam pedig arról beszél, hogy olvasta az egyik „fősepton” naplóját, aki összeadta Lyana-t és Reagen-t, így Jon törvényes fiú. Abban állapodnak meg, hogy tudnia kell Jonnak is erről, hiszen ő a vastrón örököse.