Gondolatok

Mire kérte a róka a kis herceget, emlékszünk rá? Szelídíts meg! Mi, emberek is megszelídíthetjük egymást? Igen, ha „nagyon” akarjuk, akkor meg is történhet.

Rátalált arra a férfira. akire mostanában vágyott? Igen,

valószínű. Kötődik hozzá, nem tud nélküle élni. Minden pillanat attól értékes, hogy egy másik ember is létezik...

Ha nem vagy biztos abban, hogy időpontra meg tudsz jelenni, akkor ne ígérgess. Nem tudod milyen az, ha várunk valakit, és nem jön el vagy késik? Elmondhatom. Nem fogok bele semmilyen munkába, érzelemmel-gondolatokkal felkészülök a találkozásra. Ha megtapasztalod ezt az érzelmi veszteséget, időveszteséget, legközelebb már jobban igyekszel egy találkozóra.

Vajon, van annyi kitartás a fiatalokban, hogy a sokoldalú tehetségükből azt válasszák ki, ami gyümölcsöző lehet.

A helyesírásban gyakran mond ellen az egyéni ritmus, meg a központozás, és nem árt, ha forgatjuk a helyesírási szabálykönyvet, szabályzatot.

Hogyan állunk hozzá... Ha valamiben tehetségesek vagyunk, azzal szeretünk foglalkozni. Szeretjük, amit tudunk. Amit pedig nehezebben oldunk meg, azt józan gondolkodás után megtanuljuk begyakorolással. Könnyű ezt mondani! Mindenki próbálja megkerülni azt, ami kevésbé érdekli. Van olyan ember, aki még a „tanulás” szóra is dühbe gurul. „Tanuljon az ördög!” Arra nem gondol, hogy elveszíti azokat a fogódzókat, amit tanulással tud megszerezni az ember, és úgy tud kapcsolatokat megőrizni, ápolni. Mindenféle adottság úgy marad meg, ha a tudásunkat tanulással fejlesztjük, ha elmaradnak a könyvek, elmarad az olvasás, csak önmagunkat ismételjük, pedig a kapcsolatokban is szükség van a pozitív élményekre. A meglepetések felüdítik a kapcsolatokat? – Mit dugtál el előlem? - Ne légy olyan kíváncsi! 

A férfi és a nő is domináns. Nincs ezzel semmi gond, hiszen egy házasságban, egy kapcsolatban a férfinak is más a dolga, a feladata, meg a nőnek is. A domináns ember, a meghatározó emberek tisztában vannak a feladataikkal. Nem csak tervezni, szervezni, vezényelni tudnak, hanem képesek a feladatok elvégzésében is jeleskedni.