Gondolatok

A szerelem olyan határtalan érzelmi élmény, ami képes megváltoztatni az embert. Hogyan kezdődött? Megláttam azt a férfit, aki tetszett nekem, erősen vonzott. Elkezdtünk randevúzni. Kölcsönösen hatottunk egymásra, vonzódtunk

egymáshoz. Már nem az első vonzalom ez, mégis erős, szinte minden más kapcsolatot kizárt. A találkozások egyre sűrűbbek lettek. Élményteliek az érzéki-érzelmi tapasztalatok. Az energiáink vittek bennünket. Vajon, képesek vagyunk megőrizni a magunkat, a férfi is, meg a nő is, vagy alárendelődünk „valaminek”, ami nem biztos, hogy kedvez a kapcsolatnak?

Ismerek egy idősebb asszonyt, aki szerelmes volt a férjébe egy egész életen át. Van síron túli szerelem? Az erős érzelmek idős korban, a párunk elvesztése után is megmaradhatnak.

Egy átlagembernek lehetnek kimagasló teljesítményei egy-egy területen, de előfordulhat az is, hogy egyes dologban gyengébb az átlagnál.

Az érzelmi töltekezésnek az egyik módja lehet, hogy ne felejtsünk el vágyni arra is, ami a miénk.

Mikor lehet élmény egy-egy könyv? Példaként veszem Swift szatirikus regényét, a Gulliver utazásait. A gimnáziumban adták a kezembe, de nem tetszett. Csak évekkel később lettem szellemileg érettebb és befogadóbb. Akkor éreztem rá erre az irodalomra és katarzist éltem meg általa. 

Obádovics Gyula könnyen érthetően, utánozhatatlanul tudott a matematika nyelvén írni. Ezért meg is feddték a kollégái. Ki mit gondol az ő zsenijéről? Mindnyájunk örömére tette, amit tett.