Gondolatok

Tudjuk, hogy más a férfi agya, mint a nőé. (Könyv: „Agyszex”), és éppen azért ki is egészíthetik egymást. Egyszer a férfi, egyszer a nő a jobb? Igen. Az idegsebészetben a női agy lehetne a favorit, ha a nőben lenne annyi ambíció, hogy harcba

szálljon a férfival, hogy idegsebész lehessen. A versengés a férfiaknak kedvez, gyorsabban döntenek, kevesebb „tényezőt” vesznek számba. Milyen a nő és a férfi? Mindig az átlagos emberi tulajdonságokkal mérünk. „A Tégla”, A bíró, A szív bajnokai… és más filmekben szereplő női alakok világosan megmutatják a férfi és a nő (gondolkodása) közötti különbségeket. A pszichológusnő ahhoz a férfihoz akar feleségül menni, akinek látszólag biztos az egzisztenciája, érzelmek között viaskodik. A bíró fiának a felesége megcsalja a férjét, mert több figyelmet igényelne. A szív bajnoka pedig egy asszony, aki befogad a családjába egy idegen kiskorú fiút, akit szimpatikusnak tart és kölcsönösen rokonszenveznek egymással.

Női aggyal az emberre koncentrálunk, a férfi aggyal a területekre, az eszközökre.

Ha az ember sorozatban megéli a csereberét, a hiányokat, akkor, ha nincs a szeme előtt a keresett tárgy, már hajlamos azt mondani, hogy nincs meg...  … Vajon, van a lakásomban olyan holmi, amit nem cseréltek ki ócskára?

A támadás a legjobb védekezés, mindenki tudja, ezért fülön fogható az,, aki alkalmazza. 

Lehet, hogy hiába mondom, de mégis megteszem, hátha belátod, megérted, hogy minél több emberrel tartasz jó kapcsolatot, annál színesebb és jobb lehet az életed.

Fájhat a hiánya, de örülj annak, hogy volt.

Amíg a förtelem fogva tart, a szíved sem nyílik meg.

Nem a sértődés visz másfelé, hanem a meggyőződés?

Ha felül tudsz emelkedni a dolgokon, újra szeretni tudod az embereket.

A szívedben benne él örökké az az ember, akiben nem csalódtál. A csalódások is sokfélék lehetnek? Igen. Van olyan, ami nem renget meg.

 

Kapcsolatok...viszonyok... kiemeltem

Lehet, hogy hiába mondom, de mégis megteszem, hátha belátod, megérted, ha minél több emberrel tartasz jó kapcsolatot, annál színesebb és jobb lehet az életed.

                                                              

-

csurdu - Balogh Márta