Gondolatok

Dunaújvárosról mondta Zsibi: „jó hangulatú város.”

Lubickolhatott a szeretetben, mégis elfelejtette?

Miért fáj? Hittünk valakikben, akik nem voltak rá méltók. Sajnos idősebb korban is nehéz szembesülni ilyesmikkel,

érheti több csalódás is az embert. Ha pedig jót látunk, akkor boldogan vesszük tudomásul, hogy érhet minket öröm is…

Engedd el mindazt, ami meggyötör! Kell, hogy legyen erőd arra is, aminek örülhetsz az életben, a mindennapi sétának, az olvasásnak, a kapcsolatoknak és bármi másnak, amit meg tudsz csinálni megelégedéssel.

Az irodalomban Fatia Negra egyértelműen gonosz, Hátszegi báró pedig úriember… Amikor kiderül, hogy a kettő ugyanaz, megdöbbenünk. A valóságban is szinte felfoghatatlan, ha kiderül valakiről, hogy aljas, gonosz. 

Amit gondolsz valakiről, azzá lesz? Az idea hatalma olyan erős lehet, hogy befolyásolja a gondolkodásodat, de a valóságban is bármi megtörténhet. Ha félsz egy helyzettől, akkor engedd el a dolgot, várd meg a nyugodtabb pillanatokat!

A nő meg akarta fogni magának a férfit, amikor rájött, hogy ez reménytelen, ellene fordult?

Mi van akkor, ha egy ember beteg, nehezen tud megnyugodni? Ha nem tudja elérni, amit akar, akkor „rombol”? 

2011-től vagyok többet otthon. Miért? Nyugdíjas lettem. Olyan volt a munkám, ami igényelte a kapcsolatokat, a tájékozottságot, az utazásokat… sokat voltam távol az otthonomtól. Többször aludtam a barátaimnál, kollégáimnál… Amikor nyugdíjba mentem, akkor már jobban ráéreztem az otthon ízére. Szomorú, hogy éppen ebben az időszakban, amikor már élvezni tudom azt, amim van,  betörnek a lakásomba, meglopnak… Megfosztanak olyasmiktől, amit szeretek, amit megvigyáztam az életem során, amit kaptam és beszereztem magamnak, hogy öreg koromban meglegyen mindaz, amire vágyom, amire szükségem van. 

Miért van benned ennyi gyengeség? Vele szemben nem lehetsz erős?  Amikor meggyengül egy kapcsolat, az egyik fél erősebb, és ezt ki is használja, a másikkal szemben. Nem a szeretete erősebb, hanem az akarata.

A családtagoknak kötelességeik annak egymással szemben, kivétel nélkül minden egyes tagnak, még akkor is, ha nehéz ezt elfogadni. A rokonszeretet más, mint az emberszeretet. Az is előfordulhat, hogy rokon lesz valaki, de érzelmileg nem az.