Gondolatok

Érzem, hogy valami fáj neki, lelkizik, gyötrődik miatta. Ebből is látszik, hogy mélyen érző emberi lény. Nem felszínes...

Örülsz annak, amit ma megéltél, elvégeztél? Holnap is törekszel rá? Hozzászólás: Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra.(FaceBook) Ez egy okos mondás, érzelmi töltés nélkül.

A Bencus életképek sugallják az elevenséget, az energiát, a játékosságot. Fejlődésrajz is lehetne. Bencus olyan közösségben nő fel, ahol nevetni is tudnak. Ahol ő megjelenik, ott pezseg az élet. (Csurdu: Szilánkok)

A magyarázkodás élvezhetetlen szöveg? Valószínű. Ha csak ennyi lenne egy-egy írás, senki sem jegyezné meg.

Milyen élet az, ha valakit nem érdekel komolyan semmi?

A született intelligencia is kopik, ha az agyunkat nem fényesítjük, tornáztatjuk, akkor idősebb korunkra annyira berozsdásodhatnak az agykerekek, hogy nehezen forognak, így csak ellenkezni, veszekedni, makacskodni tudunk, nem pedig élni a lehetőséggel. Természetesen nem csak idősebb korban fordul elő a rozsdás agy. Azok az ifjak, középkorúak, akik nem képzik magukat, nem tudnak szelektálni a hatások között, elhagyják magukat, másra támaszkodnak, sokat veszítenek az életenergiából.

Tudjuk azt is, ha mértékről beszélünk, számba kell vennünk a sokféleséget, hogy nem vagyunk egyformák, hiszen minden ember más. Ha az ember megtalálja a helyét a világban, könnyebben boldogul. Ha a szeretetet is tanulni kell, akkor az életben mindennel így vagyunk. Minél tanulékonyabb egy ember, annál jobban teremt kapcsolatokat, ami feltétlenül szükséges ahhoz, hogy megteremtse azt a miliőt, amiben élni szeretne. A sült galamb nem repül a szánkba. Az önállóság létkérdés. A kiegyensúlyozottság az egyik mérföldkő az úton. A többi mérföldkövet mindenki maga állítja fel. 

Megbántottalak? Elégedetlen voltam a körülményekkel, és éppen te voltál kéznél, rád raktam a mérgemet. Ne haragudj rám!

Emberi tartás

Mi az emberi tartás? Olyan emberi magatartás, amely kívül-belül védi az embert, vagy látszik, vagy nem. Tartást ad, ha nem adom meg magam mindenfajta indulatnak, érzelemnek, hatásnak, „még a tudás, az önbizalom, a magunkba vetett hit, a mély erkölcsi meggyőződés, illetve az egyenesség mind magunkkal, mind embertársainkkal szemben.”

 

 

-

csurdu - Balogh Márta