Gondolatok

Mindig az a nehezebb út, amelyen te jársz?

Lehet, hogy nekem nem tetszett valami, de attól még másnak tetszhet, azért jó úgy fogalmazni, hogy élmény legyen, és ne gyötrelem.

Érezte, hogy nincs egészben, kiegyensúlyozatlan, bizonytalan, határozatlan, hiányzott belőle mind az ész, mind a lelkiség.

A tudás több mint, amit látsz, érzékelsz.

Van, aki csak önmagához mérheti a dolgokat, nincs meg a munkatapasztalata, még nem dolgozott munkaközösségben, még nem kapott fizetést… A könyvek sok mindenre megtaníthatnak, de kapcsolatokban élni nemcsak szellemileg kell, hanem fizikailag, mégpedig a valóságban is.

Nem tudta sem elengedni, sem lezárni az egészet, és krízis helyzetbe került. Lelki válság, hajszoltság, idegösszeomlás? Egyik sem. Még mielőtt az idegei felmondták volna a szolgálatot, megtalálta a jó megoldást, és ezzel feloldott, megszüntetett minden feszültséget magában.

Szomorú, ha egy-egy ember nem tudja lekötni magát, és leginkább más nevében vagy néha éppen a sajátjában zaklatja a többit.

Sosem terheltem az unokagyerekeket felnőtt problémákkal, még felnőtt korukban sem. A röpke pillanatok mérgét láthatták időnként, vagy még annyit sem.