Gondolatok

Amikor egy nap más, mint a többi, az sosem merül feledésbe?

Virágzik a kaktusz. Tüskéi nem látszódnak. Ne nyúlj hozzá, megszúrhat,  szemmel érj csak hozzá!

Nem mindig arról van szó, hogy nem akarja megérteni, hanem arról, hogy nem képes megérteni a problémát.

Nem aludtam az éjjel, érzékenyebb vagyok ma. Az egyik ismerősöm, megfogta a karom a pultnál, amikor éppen írtam, szinte megrázkódtam az érintéstől. Bánkódott a tegnapi eset miatt, hogy nem tudott segíteni, én pedig már el is felejtettem az egészet, annyi minden történt azóta. Hát, így vagyunk, az egyik embert sokáig zavarja az átélt kellemetlen helyzet, a másik pedig annyira el van foglalva, hogy eszébe sem jut a tegnap.

Nem voltam hozzá udvarias, pedig jóhiszeműen járt el.

Az "igazit" keresed? Én is azt kerestem sokáig, s mikor megtaláltam, rájöttem, hogy hiba volt.... Most már az "igazat" keresem... Mert az "igazi" szárnyakat ad s azután letépi rólad az "igaz" odaadja a sajátját ha zuhanni kezdesz... Az "igazi" megcsókolja a kezed az "igaz" megfogja... Az "igazi" álmodik veled az "igaz virraszt melletted... Az "igaziba" belehalsz az "igaz" meghal érted ha kell... Ha kérhetnék az istentől magam számára valami szépet és nagyot, azt kérném, hogy adjon nekem is egy egyszerű kicsi házat, négy szobával, vadszőlős tornáccal, öreg körtefával. Mohos legyen a teteje s olyan kicsi legyen, hogy ne férjen el benne izgalom, perpatvar, békétlenség. Csak én s az, akit szeretek. (Budai Ádám= FaceBook)

Mit álmodtál? Sokszor álmodom azokról az emberekről, akikkel munkatársak voltunk, de az is hozzájárulhat, hogy többször találkozunk, és gondolatban visszatérek a találkozásokhoz. Az is érdekes, hogy édesapám megálmodta a tennivalókat, mint ahogy engem is foglalkoztat több téma is a valóságban, és előjönnek az álmaimban is. Az egyik kolléganőm pedig arról az álmáról beszélt, amikor a szép, halványlila, tavaszi "kabátomban" látott, és meglepődött, hogy valóságban is létezik. A valóság és az álom többször játszik egybe.

A boldogság rád talál, ha az akarsz lenni.

Minden ponton kívül van egy pont, amit nyugvópontnak nevezünk.