Gondolatok

Ki tudja megélni a tisztelet, az elfogadás, az összetartozás érzését? Aki gyermekkorban már látta ezt a szüleinél, környezetében, és növekedésével, a személyiségfejlődéssel pedig tovább erősödött benne. Ez a pozitív

energia vonzza magához a hasonlókat.

Meg fog bántani? Miért bántana? Azzal magát is megsérti. 

A lelkifurdalás miatt, kerülhetjük azt az embert, akivel rosszat tettünk?

Az egyik ember öreg korára teljesen kiüresedik, a másik pedig kiteljesedik-beteljesedik.

A csillagos ég mindig visszatér, ha itt az ideje? A szeptemberi csillagáradat az égen, szinte földöntúli élmény, felejthetetlen. Az élet az sok-sok rejtély, ha a csillagokra is gondolsz. 

Előfordulhat, hogy nem ők utasítanak el, hanem te rekeszted ki őket, annyira éled azt, amivel foglalkozol. 

Úgy érzem a modernség villanófény a művészetben és az irodalomban is. A klasszikus művészet és irodalom nyomán nem is könnyű bizonyítani, hiszen a saját stílus megérlelése az egyetemes kultúrából legalább olyan új utas művészet, mint a modernek új utassága. A művészet és az irodalom fölemeli a lelket, a különös szférájába emel, mégpedig az egyediből és az általánosból. 

Akinek szeme van a munkához, annak a keze is engedelmeskedik. 

„Olyan boldog, hogy majd kibújik a bőréből”, de a boldogtalanságtól szívesen kibújna belőle.

Fogtam a kezét, ahogy ő fogta az enyém. Van tény, ami csupa fény, de az ellentéte is igaz lehet, hogy van tény, ami csupa árnyék. Hol él a hit, remény, szeretet? Ahol a lélek nem üres szóbeszéd. 

Már nem akar semmit – ezt mondta. Ez egy megjegyzés volt és a következő napokban mégis tett valamit, ami megint több volt a semminél, sőt meg sem lehet érteni, hogy mire volt jó…