Gondolatok

Mi nyugtalaníthatja az embert? Mindaz, amire nem számított, ami szinte felfoghatatlan, amire készül, mindaz, amit nem tud jól megoldani...

Aki őszintén fordul a másik ember felé, azt előbb-utóbb tisztelni fogják az emberek.

Mire jók a zsenik? A zseni azt is megoldja, amire mások nem képesek.

Paks közelében óriás torony szalmabála égett le, pedig gyorsan jelezték a tüzet, és mentek is időben a tűzoltók, .legalásbb1600-2000 bála lett a tűz martaléka. Hatalmas kár. Körülötte felszántották a földet, hogy ne terjedjen tovább a tűz.

Egy suttyó ült a szép, fehér autóban, éppen akkor dobta el az égő csikket, amikor  kiléptem az ajtón. Odamentem hozzá váltottam vele néhány szót, de falra hányt borsó volt. – Igaza van, a nevelést nem suttyókorban kell elkezdeni.

Ha van bennem energia, a másik ember is jobban megőrzi a sajátját mellettem.

Észre sem vette, hogy folyamatosan kapta az energiát, csak akkor érzett rá a dologra, amikor más nem volt meg, és hiányzott.

A szíve diktál, de ésszel együtt. Nemcsak önmagáért él, hanem másokért is. A felismerésekkel, az írásaival élni segít.

Vannak emberek, akik példák lehetnek egy-egy helyzet megoldásával. Hogyan állt a műtétéhez? Ki kell venni a méhét a rák miatt. Bízott az orvosban, a gyógyulásban. Meg is gyógyult. Mit mondott a nagy melegre? Csak ennyit: „jó idő van.” Nem hagyta el magát.

Ha megszoktunk valamit, nehezen engedjük el.

A levélírás olyan lelkisége az embernek, amihez többféle érzelem is kapcsolódhat, mégpedig pozitív is, negatív is. Ifjú korban könnyen írtam levelet, ma már nem így van.

Verseghy Ferenc: Az igaz Bölcs

Nézd a' búzakalászt, büszkén emelődik az égnek, még üres;

és ha megért, földre konyítja fejét.

Kérkedik éretlen kincsével az oskola gyermek,

míg a' teljes eszű Bölcs megalázza magát.