Gondolatok

Ha sok a megoldandó helyzet, így az ember már a következő feladatra is gondol. Minél hamarabb túl akar lenni egy-egy helyzeten, hogy mindent meg tudjon oldani. Ő nem a túlélő karakter, hanem a megoldó, aki lehet egy kicsit türelmetlen is. 

Milyen hatást tesz ránk az univerzum? Ha nem számítunk rá, ha nem készülünk fel rá, rossz passzba kerülhetünk, elbambulhatunk. A férfi vízilabdásaink az első negyedben, éppen akkor, amikor a magyarok a horvátokkal játszottak, az univerzum hatása alá kerülhettek, befolyásolhatott minket, elhagytuk magunkat, leblokkoltunk, elbizonytalanodtunk. Sajnos még ez a rövid időszak is megbosszulta magát, hiába álltunk fel, hullámzó teljesítménnyel játszottunk, ami az emberi természetünkből is fakadhat, nem vagyunk gépek. – Hogyan lehet felkészülni az univerzum hatásaira? Ha tisztában vagyunk azzal, hogy létezik…

Akinek a legjobbak az idegei, az jól indítja magát a rajtkőnél, és hajrázni is tud? Van, aki beragad a célnál, vagy hamarabb kezdi, mint a többi? Ha hamarabb kezdi, kizárják a versenyből.

Aki besatírozza az oválokat, belefirkál más könyvébe, az milyen ember? „Árnyékolt o betű: a mazohizmus (az önkínzás) egyik formája. Félelem a sorscsapásoktól, az előre látott és felnagyított bajoktól.” 

2017. vizes vb 100 m férfi pillangóúszás: Milák Kristóf ezüstérmes, Cseh László pedig ötödik helyezett lett.

2017. vizes vb 200 m női hátúszás: Hosszú Katinka második helyezett lett, ezüstérmes.

2017. vizes vb  férfi vízilabda: a magyarok ezüstérmesek lettek. Szép volt, fiúk! Hajrá, magyarok!

Aki velem volt a névnapomon, annak hálával tartozom. Köszönöm.