Gondolatok

2017. vizes vb női vízilabda: Magyarország válogatott csapata legyőzte Görögország csapatát 10:9-re. Mindkét csapat játszott, és nem álltak bele a védekezésbe, így izgalmas meccs volt. Ilyen lehet egy igazi döntő. Szép volt, lányok! Hajrá, magyarok!

2017 vizes vb 200 m-en pillangóúszásban: Cseh László ezüstérmes és Kenderesi Tamás pedig a negyedik helyen végzett. Szép volt, fiúk! Hajrá, magyarok.

2017. vizes vb 200 m-en, gyorsúszásban: Hosszú Katinka a hetedik helyen végzett, és aranyérmet nyert 200 vegyesen. Szép volt, Katinka! Hajrá, magyarok!

Milyen tartásom van, mennyire tudok független lenni mindentől, ha csak én maradok játékban? Hogyan tudom a vállamra venni a csapatot? Akárkinek a vállára nehezedhet ez a teher, ha így van, nem tehet mást, függetleníti magát mindaddig, míg a helyzet jobbra

nem fordul, Az univerzum hat, észre sem vesszük, de a pontatlan lövések mutatják, csak mi nem vagyunk tisztában ezzel. Egyetlen megoldás van, számolni kell a szerencsével, a véletlennel, az univerzummal.

A sportban is, a csapatjátékban is az emberek függetlensége mellett kell még a a függőség is, hiszen egymásra vannak utalva. Az viszont nagyon különös, ha néhány embernek nem megy, akkor nincs olyan ember, akinek menne a játék. Az univerzum, a Fortuna megzavarhatja a játékosokat? Igen, ha nem készülnek fel a negatív hatásokra. 

Hogyan lehet segíteni egy szétesett gondolkodású embernek, aki képes megtámadni azt, aki segített neki?

A film inspirálhat arra felnőtt korban, hogy elolvass egy könyvet. Vajon, a gyerekben is megvan ez a képesség, hogy bizonyos ismeretek után továbblép, és nekifog az olvasásnak is?