Gondolatok

A sport olyan dús programot adhat, hogy az ember úgy érezheti, mintha több nap telt volna el, pedig szó sincs róla, hiszen csak a tegnapról szól a fáma, mégpedig arról, hogy megnézett, átélt izgalmas versenyprogramokat a vizes vb-n.

Ahogy egy hálózat tönkre mehet, úgy az emberi kapcsolatok is megromolhatnak, ha avatatlan kézbe kerülnek fontos döntések. Most is azt mondom, hogy nem azon múlik az élet, hogy mi a látszat, hanem azon, hogy mennyi tudásom van, és mennyi tapasztalatot gyűjtöttem az életben, amit képes voltam feldolgozni, elemezni, megoldani. Az is fontos, hogy milyen állapotban vagyok, amikor valamilyen döntést hozok, vagy éppen tevékenykedem. Minden helyzet azon múlik, hogy milyen emberek, kik vannak benne.

Nem azért mondom, mert magyar vagyok, hogy a vízipólóban Kanada válogatott csapata nem volt jobb a magyaroknál, csak szerencsésebbek voltak. Akár hiszed, akár nem, az univerzum, a szerencse istenasszonya nem kedvezett nekünk, csak ezért kaptunk ki.

2017. vizes vb férfi vízilabda: Magyarország válogatott csapata legyőzte Oroszország csapatát 14:5-re, így bekerült a négyes döntőbe. Szép volt, fiúk! Hajrá, magyarok!

Amikor meglátogattalak otthon, felcsillant a szemed, örültél nekem. Az utóbbi években megfogyatkozott a lelkiséged? 

Még mindig sokat foglalkozom a magyar vízilabdás lányok leblokkolásával a kanadaiak ellen. Eszembe jutnak a korábbi meccsek és nem akarom elhinni, hogy nem kerültek a négyes döntőbe. Sokat beszéltünk arról, hogy jót fog tenni nekik a pihenés. Elvileg minden földi jó megadatott nekik. Lehet, hogy az univerzum hatásait kihagytuk a felkészülésből? Olyan élmény volt a korábbi meccsek játéka, hogy Kanada ezzel a csúnya, csak védekezésre beálló játékával, meg sem közelíti az igazi vízilabda játék szépségeit. Biztos vagyok benne, hogy a magyar lányok élvezetesebb meccseket fognak játszani, mint a kanadaiak. A vízilabdasport játék, nem más! Ha a nézők és a játékosok nem élvezik a játékot, akkor mi értelme van a játéknak?

Meglepődtem, hogy mennyi indulat volt abban az emberben, aki fiatalabb korában mindig higgadt tudott maradni.