Gondolatok

Alfred Hitchcock filmjeivel olyan feszültségben tartja a nézőket, hogy szinte félelmet kelt, nem lehet elfelejteni az "alkotásait". Példaként: ma láttam a „Hátsó ablak” című művét, de a „Madarak„ felülírják ezt az élményt.

Akkor jó nézni az ő filmjeit, ha valamiről el akarod terelni a figyelmed, akkor biztosan sikerülni is fog kikapcsolódni, arra az egy-két órára.

Most már többször találkoztam egy viszonylag fiatal nyugdíjas asszonnyal, aki nem bírja a meleget, de az egyik barátnőm is ilyen, és a lakást úgy tartja karban, hogy hűvösebb legyen a levegő bent, mint kint. Az új ismerősöm viszont nem aktív. Az orvosok próbálnak segíteni rajta, de elégedetlen, alig tud menni. Azt mondja, azóta kezdődtek a problémái a meleggel kapcsolatban, mióta nyugdíjba ment. A buszról is lemaradt volna, ha nem szólok a sofőrnek, hogy várja meg. – Vajon, mit tehetne ő a meleg ellen?

Férfitündérek is vannak, apám az volt.

Selymes suhogás, könnyed suhanás, a női lény, még akkor is, ha vezér. Nagy tehetség, zseniként élt. Női lénye mindent kifejezett. Olyan teremtménye volt a földnek, akiből nem sok születik a világon. Tündérségét az egyik képe hűen visszatükrözi. Miért lenne ez új ismeret, a tündérek a szépségük, halhatatlanságuk mellett mindentudók is voltak. (Zseni Zsibi)

Forrásod lehet, hogy tiszteltek, szerettek az emberek a gyárban minden munkahelyeden. Ez egy olyan információd, aminek megvan a valós tartalma. Ilyesmire lehet emlékezni. Ebből tudod magadat felépíteni bármikor, ha billen a mérleg.

A beszéd, az írás… sokszor beleszól a sorsunkba? Igen, de rajtunk múlik, hogy hogyan építjük fel magunkat.

Ha a természet lázad, támad, az ember nem mindig tud védekezni?

2017. vizes vb férfi vízipóló: Magyarország válogatott csapata döntetlent játszott Olaszország csapatával. (9:9) Szép volt, fiúk! Hajrá, magyarok!