Gondolatok

Nemcsak beszéd az, hogy a szeretet megszelídíti az életet. Ha nem csalódunk valakiben, akkor sok mindent elnézünk neki, a szeretet miatt. Ölelő szavak születnek. Ha megfagy a szeretet, az még kiengedhet. Az embertársi szeretet olyan,

amire ráhangolódunk. „A kapcsolat mélységét mutatja az elevenség és az erő, ez az a gyümölcs, amelyről a szeretet megismerszik.”

Aki nem szégyelli, hogy olyat követett el, ami szégyellni való, abban az emberben nincs erkölcsi érzék.

Aki megtámadja azt az embert, aki egész életében csak segített neki, csak azért, mert a legjobb védekezés a támadás, az milyen ember?

Miért nem lehet elviselni, ha a másik tehetségesebb, jobban boldogul, mint te? Benned is vannak tehetségek, arra kell támaszkodnod, hogy minél jobban előhozd magadból. 

Olyan ember akarja kiosztani az életszerepeket, aki még a sajátját sem tudja megfelelően.

Aki képes kihasználni mások érzelmeit, és hasznot húz, becsapja, átveri, meglopja őket, az az én szememben már nem ugyanaz az ember, mint amilyen korábban volt.

Ha gyerekek csak a saját fejük után mennek, önfejűnek jellemezzük őket. Ha egy felnőtt emberben  nem tudatosul, hogy a saját érdekében legyen együttműködő, akkor őt is nevezhetjük önfejűnek, meggondolatlannak…

A hősködés, a virtus, a versengés egyik motivációja a férfiembernek, de csak akkor, ha megvan hozzá a megfelelő spiritusz és az erő, ha nincs, akkor csak szájhős, és inkább az ellenkező hatást kelti, megszégyenül.

2017, vizes vb női vízilabda: Magyarország válogatott csapata legyőzte Franciaország csapatát 24:5-re. Szép volt, lányok! Hajrá, magyarok!

Gangl Edina, Czigány Dóra 2, Csabai Dóra 1, Bujka Barbara, 3 Antal Dóra 2, Kasó Orsolya
Illés Anna 1, Gurisatti Gréta 1, Takács Orsolya 1. Szücs Gabriella 1, Szilágyi Dorottya 2,
Keszthelyi Rita 4, Tóth Ildikó 2.