Gondolatok

Minden tudás akkor jó, ha érvényre juthat? 

A gyerek gyerek marad, ha kiskorában én dajkáltam, akkor is, ha családja van. Nem ő adja a „bankot” hanem én. Nem szólhat bele a dolgaimba, sem ő, sem a testvér. Lehet, hogy az az érdeke, hogy ne tudja az igazságot?

Ha tudná, sem értené meg? – Mégis azt mondom, ha nem tudunk a dolgok mögé nézni, akkor nem tudtunk felnőni. – Tudjuk, hogy az igazság érdek nélkül való. – Az élet folyója hosszan folyhat. Az egyik ember belehajtja magát a sérelembe, és mindig azzal telik az energiája, hogy hogyan másszon ki belőle, míg a másik ember folyamatosan készül arra, hogy előbb-utóbb azzal foglalkozhasson, amire „született”. Minden embernek van egy életfolyója és mindenki úgy úszik benne, ahogy tud.

 – Ilyen a világ! – mondják sokan, bármire. Milyen a világ? Idegen érkezik egy városba. - Milyen emberek laknak itt? - kérdezi a bölcset. - És ott, ahonnan te jöttél, milyenek? - kérdez vissza. - Rosszak - válaszolja az idegen. - Akkor itt is rosszak lesznek - feleli a bölcs. Egy újabb idegen jön a városba. - Milyen emberek laknak itt? - kérdezi a bölcset. - És ott, ahonnan te jöttél, milyenek? - kérdez vissza. - Jók - feleli az idegen. - Akkor itt is jók lesznek - mondja a bölcs (Arab bölcsesség nyomán írtam.) (ismétlés)

Amikor egy ember elveszíti a józan eszét, a sok-sok egészségi probléma miatt, és hatása alá kerül egy rafinált, embernek, akkor már nem a saját gondolatait tolmácsolja, hanem azt, amit diktálnak neki. A saját zavaros énképe tovább fertőződik. Már nem képes fizikailag dolgozni, amit eddig felvállalt, nem tudja lekötni magát, és olyasmiket is tesz, ami még rosszabb fényt vet rá. 

Azt hittem, hogy tudom a villámolvasási technikát, és az angol írásbelin alkalmaztam. Bár ne tettem volna! Egy csalódással kevesebb lenne.

Vizes világbajnokság 2017: a női vízilabdázó magyar csapat 20:11-es arányú győzelmet aratott a japán lányok csapata ellen. Szép volt, magyar lányok! Hajrá, magyarok!

(Női vízipóló, Magyarország: Gangl – Czigány 1, Szücs G., Keszthelyi 4, Bujka 5, Csabai, Szilágyi 2. Csere: Antal 2, Gurisatti 2, Takács O., Illés, Tóth I. 4, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila)