Gondolatok

Leszívja az embert a kudarc, ha annak éli meg és nem tanításnak.

Sosem voltam ellene az újdonságoknak, mégis bosszant, ha szeretnék egy számítógépes programot használni és úgy megújítják, hogy használhatatlanná teszik.

– Szeptember óta nem használtam a Skype-t, amióta megvan az okostelefonom, a simogatós telefonom. Ma szerettem volna szkajpolni, megnyitottam a programot, de frissítést akart, megtettem, majd telepítést akart, az is ment, de letiltottam a módosítást a számítógépen, és többet nem nyílt meg a Skype-m.

A nimbusz olyan dics, amely akaratlanul is megérint minket, tiszteletet érzünk, illően viselkedünk.

A tiszteletet hozzuk otthonról, a nevelődés során ugyanúgy tanuljuk, mint többek között a szeretetet. Érdemes kiemelni a gyermek és az állat kapcsolatát, ahol a kislány vagy a kisfiú gondozó szerepet kap. .A szeretetteljes kapcsolat létszükséglet. Ha nincs kapcsolat, nincs minta, tisztelet sincs, szeretet sincs.

Megdöbbentő vallomása egy ismerősnek… Két évig bíztam valakiben, aki szégyentelenül kiforgatott mindenemből, lehet az bármi, ami a lakásunkban, a háztartásban, a szekrényünkben vagy a ruhatárunkban előfordulhat, akár személyes tárgyak, fényképezőgép és egyéb holmik, akár háztartási gépek, mondhatnám azt is, hogy a fém cipőkanalamtól a kalapomig mindent „kicserélt” és elvitt.