Gondolatok

Éreztem, hogy folyadék nélkül nem jó a technikám. Arra is, ráéreztem, hogy abba kellene hagynom a munkát, és konzultálni kellene valakivel, mégsem tettem, Így eredménytelen lett a dolog. Mi ebből a tanulság? Hallgassunk

a megérzéseinkre!, a hetedik érzékünkre, és ne legyünk lusták utána járni bizonyos dolgoknak.

Ha az ember tudja, hogy a kis fiola-tartályban előhívó folyadék van, ráadásul még drága is, háromezer forint, akkor jobban vigyáz rá.

WC ülőke fém zsanérjai eltörtek, így labilis az ülőke, ahogy lehajoltam a tetőért, lecsúsztam a földre, nekiestem fejjel a kádnak. Nem történt különösebb baj, inkább csak meglepődtem. Fejelni tanultam?

Mai csemegék: 1. Ma nagyon gyenge voltam a boltban. Nem bírtam el még a három kilós dinnyét sem kézben. Előreengedtek a kasszánál, mégpedig egy fiatalabb hölgy, látásból ismerjük egymást. 2. Hamar végeztem a bőrgyógyászaton. A laborban pedig az egyik hölgy munkaidőn kívül is kiszolgált. Hálás vagyok érte. Így javult a közérzetem, viszonylag elégedetten indulhattam hazafelé. 3. Egy gerlepárral találkozhattam útközben. Megbámultam őket, nem szürkék voltak. Nem ismertem fel a színüket, de tényleg vadgalambokat láttam.

Egy városba, legalábbis Dunaújvárosba kistestű madarak, vadmadarak illenek, nem pedig nagytestű házigalambok.

A Bocskai út közelében, a Semmelweis úton kedvenc fáim, a platánok nyújtózkodnak a régi szülőotthon fölé, mindig jóleső érzés ott menni mellettük, de ott most daru is dolgozott, elfoglalták a járdát, az úttesten lehetett csak közlekedni. Meglepődtem, mert szólított az egyik munkás. Kiderült, hogy a tanítványom volt, T István. Néhány szót váltottunk. Büszkélkedett az öt gyermekével, a három fiúval és a két kislánnyal. Tizenkét éves a legnagyobb, és kilenc hónapos a legkisebb. Örültem neki, hogy boldognak látom. Kedves fiatalember. – Vigyázzon magára! – mondta, és elköszönt tőlem.

Hogyan hiheti magáról, hogy jólelkű, egy olyan ember, aki csak akkor képes belátni, hogy meg kell tennie, amit kérnek tőle, ha már a hatóság is felszólítja. Bosszúvágy van benne, ahelyett, hogy megbeszélné az illetővel, mi az, ami zavarja őt, és meg lehetne oldani egyszerűen a problémákat.

Andreát hónapok óta nem láttam. Örültem, hogy legalább néhány percig, rövid ideig láthatom. Most is kapkodva, gyorsan ebédelt, majd elsietett. Délutánra ment dolgozni, és biciklivel, kerékpárral jár.