Gondolatok

Előfordulhat, hogy nem ők utasítanak el, hanem te rekeszted ki őket, annyira éled azt, amivel foglalkozol.

Úgy érzem a modernség villanófény a művészetben és az irodalomban is. A klasszikus művészet és irodalom nyomán nem is könnyű bizonyítani,

hiszen a saját stílus megérlelése az egyetemes kultúrából legalább olyan új utas művészet,

mint a modernek új utassága. A művészet és az irodalom fölemeli a lelket, a különös szférájába emel, mégpedig az egyediből és az általánosból.

Nem indult a NET. Újraindítottam a gépet. Akkor sem tudtam internetezni. Megnéztem, hogy a helyén van-e minden „dugvilla”. Így sem történt semmi. Akkor kezdtem piszkálni a modemet, kikapcsoltam, megvártam, hogy újra töltsön. Izgalommal vártam, hogy most mi lesz. Csodák csodájára, mintha varázsgombot nyomtam volna meg, megjelent az internet. A számítógép türelemre is tanít? Lehet.

Távkapcsolás: Nem szoktam felvenni ismeretlen számú telefonhívásokat, most mégis kivételt tettem. Kölcsönös hallózás után, csak annyit mondtam: hallgatom. – Téves hívás, bocsánatot kérek! – mondta egy érettebb, talán korombeli férfihang.

Valaki kivette az újságomat a postaládámból, pedig bizonyos, hogy ő is kapott ugyanilyet. Milyen ember az ilyen? 

Hogyan félthetik rosszul az embert? Lebeszélnék arról is, mégpedig a gondolkodás szenvedélyéről. amiért érdemesnek tartja az életet.

Vannak helyzetek, amikor az ember tudatosan nem akar kritizálni, hadd tapasztalja meg az illető maga, hogy hol vannak azok a jellegzetes hibák, amelyeket időnként elkövet.