Gondolatok

Vannak pillanatok, amikor az ember el van foglalva azzal, hogy mit kell megoldania, és nem figyel a külvilágra, lehet utcán, buszon bárhol… Nem kell zokon venni, ha nem vesz észre téged sem.

Választani, eldönteni valamit, nem is olyan könnyű. Ha pedig könnyű, akkor utána lesz nehéz.

Mit lehet tenni azért az emberért, aki úgy érzi, nem becsülik, hogy kirekesztik onnan, ahol eddig otthonosan érezte magát?

Nehéz elfogadni, hogy nem úgy van valami, ahogy te gondoltad, ahogy azt megítélted, elképzelted, sőt még elemezted is.

Avar István színész úgy nyilatkozott, hogy azért szeret takarítani, mert az meglátszik, és képes élvezetet találni ebben is. Férfi aggyal könnyebb… (Ismétlem.)

Vannak, akik gyorsan akarnak élni, mert üres a fejük...

Sokféle szenvedély van. Van olyan szenvedély, amit az alkotók éreznek magukban, jót tesz nekik, meg feszültséget is ad. Úgy érzem, hogy az igazi szenvedély nem pillanatnyi.

A legtöbb ember végignyargalta az iskoláit, nem tett bele annyi energiát, hogy tovább lásson az óránál. Számomra is felfoghatatlan, hogy mégis van bennük annyi bátorság, hogy vezessenek.

Bizalom nélkül nincs jó élet. Kudarc nélkül pedig nincs mély tudás. A bizalmat nem pazaroltad, hanem megélted, mint a szeretetet is, minél több a kapcsolatod, annál egészségesebben jársz-kelsz a világban...

Hinni akarok abban, ha a fele ember el is árul, de a másik fele már nem...

A férfi tehetsége a férfiassága is, nem csak a szelleme...

Ha egy ember arról beszél, hogy mit tett azért, hogy eljusson odáig, hogy az életművével nemcsak maga elégedett, hanem mások is érdeklődnek iránta, akkor mi is figyelhetünk rá. Hogy lehet létrehozni, megépíteni egy gazdaságot, és elsajátítani a lovasíjász módszert? (Film: A lovasíjász)

Mit lehet tenni...

Mit lehet tenni azért az emberért, aki úgy érzi, nem becsülik, hogy kirekesztik onnan, ahol eddig otthonosan érezte magát?

(Kiemeltem a lapról.)

-

csurdu - Balogh Márta