Gondolatok

Amikor az ép kéz-láb és az ész szolgál minket idősebb korban is,  az  is lehet természetes, de nagy élmény  és  varázslatos érzés is.

Benne is volt tehetség, de nem volt elég ereje, hogy megőrizze.

Kiejtettem a kezemből a tekercset, ami derékba kapta magát, és begurult a kád alá. Egy rendes papírtekercs talpra esik, de az enyém nem az.

Miért írsz ilyesmiről, mint a temperamentum? – kérdezte tőlem valaki. – A megismerés miatt.  Másokkal élünk, sok-sok emberrel találkozhatunk, jól vagy rosszul ismerjük őket. Ha az ember ismeri magát, másokat is jobban lát? Legtöbbször igen. Arról nem is beszélve, hogy a megfelelő önismerettel nagyobb a boldogulás lehetősége az életben. -  Hogyan tudunk jobban együtt élni embertársainkkal?

Írások a megismerés miatt, amit már elolvastam, és jó szívvel ajánlok: Krudy Tamás A szépség és a szörnyeteg (Hangoló); V. Kulcsár Ildikó jegyzete: Nem áru! (Személyesen); Oravecz Éva Csilla: Lilu: „Nagy hőfokon égek, mindent szenvedéllyel csinálok” (interjú); Vass Virág: A legszebb nő a világon… Miért jön szembe ötpercenként a Plázában? (Nők Lapja Téma); Szegő András interjúja: Valahogy Európában, Harkányi Endre (Közeli); Dobray Sarolta: Az utolsó vacsora (Ecce Homo); Rist Lilla: Az élet értelme (Lélek) = Nők Lapja, 20. szám)

„Albert Einstein: Csak két dologban hihetsz: vagy abban, hogy a világon minden csoda, vagy abban, hogy semmi sem” (Közreadta Nők Lapja, 20. szám) Miért fontos, hogy megjelöljem a forrást? Lényeges, hogy megdolgoztam-e a kereséssel, vagy csak átvettem valamit, ami tetszett.

Délután három órakor értem haza. A hátsó ajtó felől jött be egy olyan férfi, aki talán korombeli lehetett, de ismeretlen volt. A lifthez tántorgott, alig állt a lábán Annyit mondott, hogy nagyon fáj a dereka, de dőlt belőle az alkoholszag. Már majdnem negyven éve itt lakom, de ebben a lépcsőházban még nem láttam ilyen részeg embert, pedig ötven lakás tartozik ide.