Gondolatok

Nem vagyunk egyformák, minden ember más, tudjuk, mégis számtalanszor megfeledkezünk róla, pedig ritka öröm az, amikor igazán megértjük egymást, azonos hullámhosszon vagyunk, és tetszenek  mások  gondolatai. 

Ilyennek látta… Miért fontosak a karakterjegyek? A megismerés miatt.

Nyugdíjasok kapcsolatai: adott kapcsolatok, lehet családi, rokoni, baráti, vagy akikkel összehozott a sors az életünkben, akikkel együtt dolgoztunk…

Úgy szeretnék segíteni neked! Tudom, hogy úgy érzed, ezer ág húz. Sok a megoldatlan feladat, nap mint nap szembesülsz ezzel. Csak az erő az, ami továbbvisz. Honnan az erő? Emlékszel a „boldogságkeresőre”? Ő az, aki a kisfiával olyan körülmények közé került, amiből csak a fantáziája, a türelme, a tehetsége emelte ki. Költő írta: „Óriási bizalom élteti”.

 – Mikor született Vörösmarty  Szózat című verse? Éppen egy válságos időszakában 1836-ban, és 1837-ben jelent meg az Auróra nevű almanachban (évkönyvben). Szabó Lőrinc sem véletlenül írta: "hogy jön, hogy majd csak újra jön / valami fáradt pillanatból / valami váratlan öröm.

A gyerekek rémekkel találkoznak a filmekben, és megjelenítik a szerepjátékukban is. Bencus is azt mondta a mamijának, legyél rém! A mami mindig meg tudja lepni Bencust, annyira megcsiklandozta, hogy hamar feladta az áldozat szerepét, de rém mégsem akart lenni.

Harry tudja, hogy Voldemort gondolkodása zavarossá vált, a horcruxok megsemmisültek, eltűntek. Elvesztette az önuralmát. Félelmében olyan hibákat követett el, amit a követői is észrevettek, és többen elpártoltak mellőle. (Harry Potter és a halál ereklyéi)

Érzelmeket pazarolunk, ha olyan embert méltányolunk, aki érdemtelen rá?

A bánat sorvasztja a lelket,  pusztítja az energiát, elveszi az életerőt...

Én is, többször is olvastam a Harry Potter könyveket.. Rowling ritka írói tehetség, humoros, kalandos, fantáziadús, igazi szépirodalmi stílusú könyveivel méltán hódította meg mind a gyerekeket, mind a felnőtteket. A fordító pedig. aki Tóth Tamás Boldizsár személyében, szintén említésre méltó, bámulatos nyelvi humorral oldotta meg a feladatát. 

A mai napon, éppen a boltból kijövet, meglepődtem, hogy szembejött velem az úton, három olyan gyermek, akiket sokat dajkáltam csecsemőkorukban, mégpedig Bencus és a két unokatestvére, Lizi és Vivi. Megvoltak a csókok, de a szatyrom is megnyílt, és a három Sport csoki, ami nálam volt, hozzájuk vándorolt. Mindhárom gyereknek fülig ért a szája, boldogan majszolták az édes csemegét, a csokoládét. – Ha nem lett volna nálam csoki, abban is biztos vagyok, hogy egy puszival is megelégedtek volna.