Gondolatok

Mire legyintünk? Mindarra, amit nem tudunk befolyásolni  és kézben tartani.

Tudjuk, hogy az időjárás befolyásolja az egészségünket, ezért is jobban figyelünk az előrejelzésre. Amire előre felkészülünk, az nem okozhat akkora csalódást.

Az idei május szeszélyeskedik, szeleskedik?

Kérdés lehet, hogy mennyire hűl le, vagy melegszik fel a levegő? Vajon, milyen nyarunk lesz, tikkasztó meleg, vagy éppen a hűvösebb levegő miatt strandolni sem mehetünk?

A férfi nem nézett hátra a lengőajtónál, pedig mózeskosárban gyermeket hozott egy kismama, és rácsapta volna az ajtót, ha azt nem fogom meg.

Megélte már, hogy figyelmesek voltak Önnel szemben? Igen. - Ugye, milyen kellemes érzés!  Csak annyit kell tennünk, hogy figyelünk az ajtóknál, a közlekedésben...

A bánat olyan érzelem, amit nem lehet feloldani egyik napról a másikra. Nem azonos a rossz kedvvel vagy hangulattal, ami csak jön-megy. Mire megtanulunk felülemelkedni az elemzett tényeken, a bánat is lassan elhalványul. A rossz kedv és hangulat nyom nélkül elmúlik, de a bánatnak nyoma marad. 

Elég egy szokatlanul kiemelt szó, egy nekünk nem tetsző formula, vagy éppen egy feddés, és máris eltávolodunk attól az embertől, akit korábban tiszteltünk?

Mire visszaért a partneréhez, már sehol sem találta. Megunta a várakozást?

"MÁJUSI esemény
A Körhinta is szerepel a Cannes-n bemutatásra kerülő 24 nagy klasszikus film között - Fábri Zoltán Körhinta című alkotása meghívást kapott a 70. cannes-i filmfesztivál nagy klasszikusok felújított változatát bemutató programjába – jelentették be szerdán a szervezők Párizsban. A magyar filmtörténet egyik legnagyobb alakja, Fábri Zoltán születésének idén ünnepeljük a 100. évfordulóját." (E. É. = Facebook)

Mikor nem tud felelni?

Ha nem értette meg a feladatot.

Ha nem tanulta meg a  fogalmakat, nem tisztázta magában azokat a kifejezéseket, amelyet mondjuk az irodalom, a nyelvészet, a pszichológia vagy más tantárgy megkövetel.

(Ha nem tanulta meg a fogalmakat, nem ismeri azokat a kifejezéseket, amelyre felépül az irodalom, a nyelvészet, a könyvtártan, a pszichológia, a matematika, vagy akármelyik más tantárgy terminológiája, szakszókincse. - Nem találtam meg a bejegyzést, a hozzászólást, azért újra fogalmaztam, természetesen ugyanazt mondja mindkettő, csak másként.)

-

csurdu - Balogh Márta