Gondolatok

A „Tanulók Szellemi Csoportja” olyan emberekből áll, akik nem átallnak anyagot gyűjteni, feldolgozni az olvasottakat és a látottakat, megírják a következtetéseiket, valamint előadnak. Olyan gondolkodó emberek, akik örök tanulónak vallják

magukat. Ez nem jelent gyülekezést, inkább egyéni magatartást, akik tudják azt is, hol a helyük a társadalomban, általában valamilyen hivatalban foglalnak helyet. Ma is találhatók ilyen gondolkodó emberek, ha nem is foglalnak helyet valamilyen hivatalban, ha nem is nevezik magukat „tanulónak”.

A király álruhában jár a városában, a maga szemével is látni akarja az eseményeket, a valóságot… Képes arra, hogy bizonyítékot találjon visszaélésekre, árulásokra, történtekre, maga is tevékenyen részt vesz  egyes nyomozásokban. (Dong Yi királya)

Vajon Havas Jon honnan fogja megtudni, hogy apja Targaryen herceg volt, anyja pedig nemes hölgy, mégpedig Stark-lány. (Trónok harca)

Vajon  Daenerys milyen fogadtatásban fog részesülni Westerosban? Kíváncsian várom a folytatást. „Daenerys Targaryen, teljes nevén Viharban született Daenerys Targaryen, első ezen a néven, az Elsők, az Andolok és a Rhoyniak királynője és a birodalom védelmezője, sárkányok anyja egy kitalált karakter az amerikai író, George R. R. Martin könyveiben.” (Trónok harca)

Senki nem tud megvédeni senkit? Akkor meg kell tanítani egymást az önvédelemre.

Néhány éve nagyon vonzódom  a természethez, a fákhoz, a bokrokhoz és virágokhoz. Találtam egy ismeretlen új bokrot, kicsivel nagyobb virágai vannak, mint a vadrózsának, mégpedig négy sziromlevéllel. A zöldje pedig nagyobb levelű a jázminbokor levelénél, sőt az orgona levelénél is. Az egyik óvoda udvarának egyik sarkában a jázmin meg az orgona már elvirágzott, a másik oldal közepe táján pedig ott pompázik az ismeretlen, elég nagy szirmú fehér virágokkal díszes bokor. – Virágos bokraink című könyv biztosan létezik, ahol megtalálható az ismeretlen növény képe és neve.