Gondolatok

Mikor válik kinccsé az egészség? Ha már veszítettünk belőle.

Egy olyan novella érintett meg, ami tele van élettel, tapasztalattal... (Szabó T. Anna: És a méhekkel mi lesz? = Nők Lapja, 2017. 16. szám.)

B. Csák Amarilla kérdezi Árpa Attilától: - „Kitől kellene bocsánatot kérnie, és miért?

– Minden magyar tévénézőtől és kultúrembertől, amiért olyan tragikus műsorokat zúdítottam rájuk, mint a Való Világ vagy a Mónika show.”

(Nők Lapja 2017. 16. szám)

Hogyan éli meg magát az az ember, aki folyamatosan meglopja a társát, sőt még a kedvenc könyveitől is megfosztja? 

Lelki társ ritkán adódik. Nem a tevékenységben mutatkozik meg, hanem a felfogásban, a gondolkodásban, az önzetlenségben, és mindabban, ami a lelkiséget, az embert megerősíti.

Az ember egyik intimszférája a lelkülete. A pszichológia egyre több zegzugot tár fel a lélek rejtelmeiből.

Nem tud élni a jelenlegi helyzetekkel, mert most bánkódik olyan dolgok miatt, amin akkor kellett volna jobban elgondolkodni, amikor még volt rá esély arra, hogy megoldja. Egyetlen megoldás van elfelejteni a kudarcot, és megteremteni magadnak azt a szerepet, amiben jól érzed magad, meg hasznos is.

Jólesett látni, hogy a csinos, idősebb tanító néni milyen kedvesen próbálta bevonni a társalgásba a hatéves óvodás kislányt a mellettem lévő négyes ülésen, a buszon. 

Vele nem kell foglalkozni, foglalkoztatja ő saját magát – mondta nevetve az egyik idősebb ismerősöm.

Mai csemege: Az egyik ismerősömmel találkoztam, és örömmel újságolta, hogy finomságot evett,  zöldbablevest és zúzapörköltet választotta ebédre a Campus-ban. Alig vártam, hogy megkóstolhassam, és tényleg, én is finomnak éreztem.