Gondolatok

A látható, nagyon megnyilvánuló pozitív érzelmeket egyesek kigúnyolják, pedig nem biztos, hogy helyes. Inkább szembesüljek pozitív érzésekkel, mint negatívval, az  érzéketlenséggel, az értetlenség érzelmeivel.

„Egy szándék, amit senki sem látott előre, az azt is jelentheti, hogy a valódi szándékot elrejtik.” 

A koronaherceg letérdel Dong Yi előtt, úgy könyörög segítségért, de vele szemben az úrnő sem marad állva… Nemcsak

az udvari szokások miatt viselkedik így Dong Yi, hanem azért is, mert az úrnő empatikus, teljes szívvel a koronaherceg mellett áll. (Film: A királyi ház titkai)

Akkoriban, a szüleim idejében, vagy éppen harminc-negyven évvel ezelőtt, a "nyolcéves árvát,"  magukhoz vették a rokonok. Ma vajon megteszik-e ugyanezt, vagy bekerül egy intézetbe az árva?

Ha egy ember tiszta szívű, akkor nem veszi el a másik embertől azt sem, ami megtetszik neki. A szükségleteit pedig nem a másik ember megkárosításával elégíti ki.

Tiszteletlenség, ha vendéget várunk, és nem adjuk meg a módját a vendégszeretetnek. A tisztelet megmutatkozik, ha megteszünk mindent azért, hogy a vendégünk jól érezze magát. Ha pedig egy előadó tiszteli meg a „körünket”, akkor ő is egy vendég…

"Az Indavideó egy videómegosztó szolgáltatás. Arra van, hogy profi és amatőr felhasználók feltölthessék videóikat, és megmutathassák másoknak. Alkalmas továbbá események élő közvetítésére és egész estés filmek megtekintésére. Az Indavideó tárhelyszolgáltató, azaz a felkerülő tartalmakat kifejezetten nem ellenőrzi, felettük törvényességi felügyeletet nem gyakorol, sem szerzői és szomszédos jogi, sem személyiségi jogi, sem egyéb tartalmi szempontból. Ugyanekkor vállalja, hogy amennyiben bármilyen tartalmával kapcsolatban harmadik személy hitelt érdemlően igazolja, hogy az számára jogsérelmet okoz, úgy legfeljebb 72, de jellemzően inkább 24 órán belül a tartalmat a felületeiről eltávolítja." - Úgy jártam, hogy délután  öt órakor már nem nézhettem "A királyi ház titkai" című filmet, mert letiltatták, szerzői, vagy tartalmi okokból.