Gondolatok

Tudjuk, mindenkire hat az időjárás, de leginkább a gyermekekre, az öregekre és a betegekre. Természetes, hogy aggódunk a hozzánk közel álló emberekért. A hirtelen lehűlés a mai napon, az áprilisi hó, biztosan sok embernek okoz  gondot. Egyik napról a másikra

10 fok különbség is lehet. Ez a hőmérsékleti változás, az ilyen ugrások, eléggé megterhelik a szervezetet. Reménykedünk abban, hogy megvan a magukhoz való eszük, vigyáznak az egészségükre!

"Márti, az nem megoldás, hogy üljünk egész nap a rakodós szekrényben! " (T. I. = Facebook)

Milyen természetű ember? Ha őszinte, meglátszik a viselkedésén. 

Megnőtt a gyermek. Szabadulni akar a fészekből, a szárnyait próbálgatja. Nehéz megértenie, hogy addig jó neki, amíg a család védelmét élvezheti, otthon tanulhat, tevékenykedhet, gyakorlatot szerezhet valamiben… Van, aki tisztában van a helyzetével, de a legtöbbje akkor érti meg a dolgokat, ha már maga is fészket rakott, családot alapított. Az is lehet, hogy csak akkor ébred rá erre a nagy életigazságra, ha már megöregszik, vagy még akkor sem.

Úgy érzem, hogy az élethez való hozzáállásunk,  gondolkodásunk, idősebb korban akkor lehet egészséges, ha nem terheljük magunkat olyasmivel, amit a saját érdekünkben elfelejtettünk megtenni, mégpedig a múltbeli mulasztásokkal. Ennyire voltunk képesek. Mindig azt tettük, amit meg kellett csinálni, ami adódott. 

"Homok, szikla, víz és ég vagyunk, hajók horgonyai és vitorlák a szélben. Mi vagyunk az utazás egy helyre, ami más lesz, ahányszor csak álmodunk, elbukunk, mosolygunk vagy sírunk. Ragyogó, szikrázó, tökéletlen csillagok vagyunk. Mindig is vágyni fogunk erre vagy arra, mindig lesz, amiben hiányt szenvedünk, mindig több lesz a kérdésünk, mint a válaszunk, de mindig lesznek ilyen varázslattal, boldogsággal teli pillanatok is, amikor az ember megpillantja Istent, és egyszerűen eláll a lélegzete." (Leylah Altar: Papírhattyú) Köszönöm, hogy megadatott! (Közradta a gondolatot, az érzését: G.K.U.= Facebook)

Sokat gyötrődöm az miatt, hogy nem vagyok képes segíteni egy tehetséges huszonhárom éves lánynak, akinek olyan álmai vannak, ami megvalósulhatna, de támogatásra szorul…