Gondolatok

Tudjuk, hogy a regényhősöket a képzeletünk kelti életre, míg a filmhősöket egy-egy színész. Mind a regényeket, mind a filmeket megőrizhetjük emlékezetünkben. Előfordulhat, hogy egy-egy író annyira megtetszik, hogy keressük a könyveit,

de ugyanez vonatkozhat a színészekre is, megnézzük azokat a filmeket, amelyben ők játszanak. Az is megeshet, hogy számtalan írótól olvasunk könyveket, és sok filmet megnézünk és a világunkat megnöveljük ezáltal, teljesebbé tesszük az életünket. 

Kialakulhat olyan kapcsolat, hogy támogatót találsz valakiben, akit véletlenül ismertél meg. Elválaszthatatlannak látnak titeket. Gondolhatnak akármire, te azt teszed, amit érzel, nem foglalkozol azzal, hogy ki mit vél gondolni.  Majd eljön az az idő, hogy az önállóság fontosabb lesz, mint a vele való együttlét. A családtagokkal is legalább olyan szoros kapcsolat. Mit érezhet a magára hagyott ember? Mindent elkövet, hogy a helyzet megváltozzon. Megtörtént az, amit nem lehet meg nem történtté tenni, mégpedig az árulás. –  Egy-egy ember áruló lehet úgy is, hogy nincs tisztában ezzel, de az akivel szemben az árulást elkövetik, az sosem felejti el. 

Mikor éli meg magát az ember? Ha tudja, hogy mit akar. Mindaddig sodródik az életben.

A király Dong Yi-val való kikapcsolódása „Dzsang„ úrnő érzelmeit felkavarja. Érzi, hogy a király szívesebben van a "gyermekkel", mint vele. Dong Yi nem sokáig lesz az  ő „embere". Ellenfelének tekinti. Megváltozik. Uralomra tör. Királynéként sorozatosan rossz döntéseket hoz. Dong Yi élete veszélyben van minden pillanatban , de sikerül lelepleznie Dzsang úrnő, intrikáit, ármánykodását, gyilkosságait, árulásait. (Film: A királyi ház titkai)