Gondolatok

Van, amikor a személyes vallomás elgondolkodtatja az embereket. Meddig lehet bírni kevés alvással? Két óra óta fent vagyok, két órát aludtam, ami nem sok. Elmúlt tíz óra, most már tudnék aludni, de feladatok várnak rám. Elégedettség van bennem,

érdemes volt  korán kelni, sikerült megcsinálni mindazt, amit terveztem délelőttre. Ma még van mit tenni, de már megvan a sikerélmény a mai napra. 

Ismétlem: Mit hoz a nap? Ki tudja azt. Egyfajta ritmus jön a napokkal az életünkbe, mint ahogy a percekkel, a pillanatokkal, az évszakokkal, és az évekkel is. Mégis a napok jelentenek a legtöbbet, hiszen egy-egy naphoz sok minden kapcsolódhat, a kívánságok, a találkozások, a munka, a tanulás, különféle programok… Az életünk parányi képe jelenik meg a napokban.

Milyennek látja a világot? Sokszínűnek. Forrás: a valóság és a szellem. Legnagyobb jótevő a föld, a természet, amelyre vigyázni kell. Mindenki felelős, nemcsak a magáért, hanem a másik emberért is. Miért mondják azt, hogy ember embernek farkasa? A háború kihozza az emberből az állatot. A XXI. században megvannak a források arra, hogy az ember úgy töltődjön fel, hogy megőrizze az önállóságát és képes legyen együtt élni másokkal. Egy-egy társadalom ereje azon is múlik, hogy mekkora az önbecsülés, és milyen mértékű az emberszeretet, mások megbecsülése... Költőink sora: Csokonai Vitéz Mihály, Arany János, Petőfi Sándor, Ady Endre, Babits Mihály, József Attila, Weöres Sándor, Kányádi Sándor az ember emberarcát mutatja meg, ábrázolja, míg Szabó Lőrinc az önző, a gonosz ember képét vetíti elénk. - Ma csak úgy van nyugalmad, ha tartásod van. Ha képes vagy úgy felépíteni magad, hogy ne sodorjon magával semmilyen negatív energia. - A teremtés, az alkotás, a tevékenység az ember érdekében, olyan tett, amely embert faraghat. A tevékenység és a szellem egysége kiegyensúlyozottá tehet. – A belső világ felépítése rajtad múlik, ez óv meg téged attól, hogy ne törjön össze a külső világ. Sajnos a belső világ is összetörheti a külsőt, ha hagyjuk, hogy szétessen. – Milyen a világ? Idegen érkezik egy városba. – Milyen emberek laknak itt? – kérdezi a bölcset. – És ott, ahonnan te jöttél, milyenek? – kérdez vissza. - Rosszak - válaszolja az idegen. – Akkor itt is rosszak lesznek – feleli a bölcs. Egy újabb idegen jön a városba. – Milyen emberek laknak itt? – kérdezi a bölcset. –És ott, ahonnan te jöttél, milyenek? – kérdez vissza. – Jók – feleli az idegen. – Akkor itt is jók lesznek – mondja a bölcs. (Arab bölcsesség nyomán írtam.) –Igaz, nagyon egyszerűnek látszik ez a bölcsesség, gondolat, de sokat mond.

Női kézilabda Eb: Magyarország döntetlent játszott (26:26) Oroszországgal. Gondoljunk csak bele, a győztes olimpikonokkal versenyeztünk, és pontot szereztünk! Nem tudtunk győzni, így csak a 12. helyet szereztük meg, ami visszaesés a magyar kézilabda történetében.  A játék, a meccs arra jó, hogy megmérkőzzünk másokkal, és addig játsszunk, amíg lehet.  Tanultunk sokat a meccsekből. – Mindamellett, hogy láttunk kihagyott helyzeteket, technikai hibákat, azt mondhatjuk, hogy a magyar lányok igazából, valóban szívből játszottak. Nem véletlenül mondom mindig, hogy játsszunk, hiszen játszhatunk. Ha sorozatosan megéljük, hogy úgy játszunk, hogy semmi sem zavarja meg a fejünket, akkor „élvezzük” a játékot. Fejben dől el minden. Hibázhatunk, de javíthatunk… Nem kell görcsölni semmi miatt. Ha tudomásul vesszük, hogy most ennyit tudtunk, és mi kell ahhoz, hogy jobban érezzük a labdát, a kaput, és mindazt, amelynek a hálójában benne vagyunk, akkor sok örömöt élünk meg, ami természetesen a szurkolóknak is élmény. Fejlődőképesek vagyunk. A mai meccs után eufóriát éreztem, bár csak a második félidőt láttam, de végig izgultam. Szép volt lányok! Köszönjük. Továbbra is hajrá! Most pedig az illik a helyzetre, hogy „minden jó, ha a vége jó”!  –MAGYARORSZÁG: Kiss É. – Bódi 2, Görbicz 2, Kisfaludy 2, Szekeres, Klivinyi 5, Erdősi 1. Csere: Szikora (kapus), Kovács A. 6, Hornyák D. 4, Mészáros R., Planéta, Schatzl 2, Lukács V. 2. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen