Gondolatok

 A feltételek láncolatának szemei összetartoznak, mégis kiemelheted azt a láncszemet, amelyik béklyóba ver, szabad lehetsz. A szárnyat adó feltételt pedig megerősítheted.

Bencus nagyon szereti megmutatni, hogy mit tanult

az óvodában. Most éppen úgy énekelt, hogy senki sem segíthetett, csak egyedül szólózhatott.

Havas Jon érzelmileg gazdagabb a többinél, a gyáva, balsorsú Sam-mel pillanatok alatt barátságot tudott kötni, pedig nem volt egyszerű megvédeni őt a „fekete testvérektől”,  (Trónok harca)

Egy-egy társadalom ereje azon is múlik, hogy mekkora az emberek önbecsülése, és milyen mértékű az emberszeretet, mások megbecsülése. Költőink sora: Csokonai Vitéz Mihály, Arany János, Petőfi Sándor, Ady Endre, Babits Mihály, József Attila, Weöres Sándor, Kányádi Sándor a versekben az ember emberarcát mutatja meg, ábrázolja. 

Mindenki felelős, nemcsak a magáért, hanem a másik emberért is. Miért mondják azt, hogy ember embernek farkasa? A háború kihozza az emberből az állatot. A XXI. században megvannak a források arra, hogy az ember úgy töltődjön fel, hogy megőrizze az önállóságát, és képes legyen együtt élni másokkal.

Emlékszem egy hét-nyolc évvel ezelőtti, régebbi találkozásra, amikor a vonaton és tovább is, a szurkolókat, a drukkereket kísérték a rendőrök… Hogy mersz megszólítani!? Mintha ez lett volna a rendőr arcára írva. Megszólítottam, de szóba sem állt velem…

Női kézilabda Eb: A Vb és Eb címvédő Norvégia győzött 24:23-as gólaránnyal Magyarország ellen. Nem láttam a korábbi mérkőzéseinket, de ez a játék lebilincselő volt. Megtettük, hogy folyamatosan jól játszottunk, nem görcsöltünk, és egy kis szerencsével győzhettünk volna, de a csoda elmaradt… Holnap lesz még egy meccsünk az olimpiabajnok csapattal, mégpedig az Oroszokkal. Nem lesz könnyű mérkőzés, mégis azt mondom, hogy játsszunk, hiszen játszhatunk! Ne görcsöljünk, ne hibázzunk sokat, ne adjuk fel sosem, lehet verseny, mégis labdajáték, és fejben dől el minden, még akkor is, ha nincs tétje, csak egy játszma, amely tanulságokkal kecsegtet. Ezen az Eb -n valószínű a 11, helyen végzünk, most ennyit tudtunk. Most mégis azt mondom, hogy a fejlődés lehetősége megvan. Köszönjük a mai szép játékot. Továbbra is hajrá, magyar lányok! 

Hogyan nevelődik a társadalmunk? Ahogy nevelődik egy-egy ember ösztönösen, tudatosan, képzésekkel, az együttlétekkel, gazdasági lehetőségeivel, intézményeivel, a média hatásával és egyebekkel…