Film

„Natalie Wood rejtélyes élete” című filmben az anya a saját vágyait örökíti át a kislányra. Ötéves kora óta szerepelteti, annak ellenére, hogy a gyerek szívesen játszana a pajtásaival. Natasha ösztönösen

fogékony a színjátszásra, énekel, táncol, és mindenkit szeret. Kedves és ki tudja mutatni az érzelmeit. A felnőtté válás megint csak az anya miatt megy nehezebben, aki szeretné, ha gyerekszínészként pénzt keresne a családnak. Natasha azonban felnőtt szerepeket is kap. Rossz tapasztalatokat is szerez a férfiaktól, de az ő életében is eljön az igazi. Férjhez megy, de anyja tanácsára nem vállal gyermeket. A pszichológus sokat segít Natalie-nek. A férje féltékenykedik, elválnak. Megszakítja a kapcsolatát az anyjával, de nem tudja elengedni, kibékül vele. Újra férjhez megy. Gyereket szül, de a férfi megcsalja, és elválnak. A színészi pályafutása felívelő. Még Oszkár-díjra is jelölik háromszor. Véletlenül találkozik az első férjével, aki már megnősült, gyereke is van. Majd a férfinak ez a házassága sem sikeres, újra elveszi Natalie-t. Kiderül, hogy sosem váltak el igazán, érzelmileg megmaradtak egymásnak, most már érettebbek, boldogultak, megértették egymást, boldogok voltak. Megszületett a közös gyerekük. Natali szeretett otthon lenni a gyerekekkel, de ahogy nőttek, vágyott vissza a színész pályára. Játszhatott. Kikapcsolódásként szerettek a hajójukon tartózkodni. Az ördög azonban a férfi lelkébe oltja megint a féltékenységet, gyanúsítja a feleségét. A nő felháborodik, magára hagyja a férjét, és pihenni szeretne, spicces volt. Egy csónak mindig a hajóhoz ütődött, ezért nem tudott aludni. A csónakot pedig egyedül nem tudta rögzíteni, és baleset történt, beleesett a hideg vízbe. Segítségért kiáltott, de távol volt a parttól, csak a hangját hallották. Miért nem hallották meg a hajóban a férfiak? Rejtély.

Mi történt? Hogyan élte meg a tragédiát a férj?

Igaz, hogy először abbahagytam, nem tudtám végignézni a filmet, dolgom végeztével  folytattam.

A rendező úgy álmodta meg a filmet, hogy nem éreztem soknak azt a tengernyi állóképet a színésznőről, amit belerakott.

Natali rokonszenvezett Marilyn Monroval, kölcsönös a szimpátia, érzelmileg hasonlóak.

A női és a férfi természet is szépen előjött a filmkockákon.

Vajon, Natalie tényleg nagyon beleélte magát abba, hogy megnyeri az Oszkár-díjat? Igen, valószínű, és sikertelennek érezte magát az miatt, hogy nem kapta meg, és ez a mérhetetlen csalódás, depresszióhoz is vezetett.

„Natalie Wood rejtélyes élete” 2004. 

RENDEZŐ: Peter Bogdanovich

/The Mystery of Natalie Wood/

"1943-ban Santa Rosa-ban filmet forgattak. A statiszták, a stáb és nézelődők tömegében az orosz emigráns szülők 4 éves kislánya, Natasha Gurdin is jelen van. A kislány, sikerre éhes édesanyja unszolására odamegy a rendezőhöz, bemutatkozik, és közli vele: "filmcsillag akarok lenni". A kislányra nemsokára felfigyelnek a nagy stúdiók, és hét éves korára anyja álmait megvalósítva világszerte híressé válik Natalie Wood néven.
Az évek során Natalie, miközben egyszerre szenvedett anyja elnyomásától és képtelen volt tőle elválni, valódi sztárrá vált, és olyan színészekkel játszott közösen, mint Rex Harrison, James Dean, Gene Kelly, John Wayne és Frank Sinatra." (NET)