Emlékezünk (vers), gondolatok

Csurdu: Emlékezünk

A múlt mindig megszépül,

Nem vagyunk már benne,

Az emlékekre épül,

A képes képzeletben.

 

Elmentek mellőlünk,

Kevesebben lettünk.

Gyászolunk, kesergünk,

Szívünk-lelkünk gyászban.

 

Fájdalommal terhes a lét,

Hiányokkal élünk.

A szó is elhalványul,

Ha emlékezünk.

 

Miért szeretjük a Harry Potter könyveket? Mesés, kalandos, életszerű, fantáziadús, humoros, könnyen olvasható, szép a stílusa, Rowling jól megírta, értette a dolgát, és az angolból  magyarra fordító is tehetséges.

Harry nem volt a legjobb tanuló, de Hermione mellett fejlődhetett. Gyakorlatias, szereti a sportot, a kviddicset, a legfiatalabb fogó lett tizenegy évesen, a kviddics történetében . A vérében van ez a sport, az apja is kiváló fogó volt.

Dumbledore és Harry között olyan összhang volt, akár vér szerinti rokonok is lehettek volna,  mégpedig nagyapa és unoka.

Lyuk a könyvek között a polcon: mégpedig Szerb Antaltól a Gondolatok a könyvtárban című könyvének a helye. Vajon, hová tűnhetett? Csak az Ufókra foghatom? A könyv leesett a polcról. Végre valami előkerült!

Beszélgettünk a buszon is, mindez a 44-es buszon történt, 14 óra magasságában. Jelzett valaki, hogy le akarunk szállni, de az illető meggondolta magát, mégsem tette meg, és én sem tudtam leszállni. Kértem a sofőrt, hogy én tényleg szeretnék leszállni, és megállt a busz, kinyílt az ajtó és jólesett ez a gesztus. – Nemhiába bíztam a sofőr jóindulatában, jó irányban változott az emberekhez való viszonya, segítőkészebb lett.

Gépelési hiba

Előfordulhat, hogy éjszaka írom a szöveget, és rosszul gépelek, félreütök betüket. Elnézést kérek! Javítani szoktam, ha újra elolvasom.

-

csurdu - Balogh Márta